VOZAČI, OPREZ! Zimski uvjeti na cestama, autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena samo za osobna vozila

Foto: Riječanin

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na širem riječkom području, uključujući autoceste A1 između Bosiljeva 2 i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, dionicu Trakošćan-Karlovac-Udbina-Knin državne ceste DC1 te staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije. U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima. U ostalom dijelu zemlje vozi se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše. Mogući su odroni.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj u subotu je od 5,50 sati otvorena za sve skupine vozila jer su ukinuti zimski uvjeti.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, te obrnuto, nema slobodnog cestovnog pravca.

Zbog vjetra su samo za osobna vozila otvorene dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8); dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila); na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zbog prometnih nezgoda vozi se usporeno na autocestama A1 kod čvora Otočac u smjeru Splita;
A3 Bregana-Lipovac na 288. km u smjeru Lipovca.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (snježna vijavica).

U prekidu sutrajektne linije Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Ubli-Vela Luka-Split i Sućuraj-Drvenik; katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa -Bol-Split i Korčula-Hvar-Split, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i dostavna vozila do 3 tone.

Fotografije: Riječanin

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views