Nevrijeme radi probleme u cijeloj zemlji: Za sav promet zatvoreni dijelovi A1 i Jadranske magistrale

Foto: Čitatelj

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Olujni vjetar od noćas izaziva probleme na širem riječkom području. Jak, na mahove i olujni vjetar puše od nedjelje navečer, a na ulicama Rijeke i okolice mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su oštećeni i semafori a intervencijske službe i vatrogasci su na terenu.

Zamet (Foto: Facebook/D. Alilović/Problemi u prometu Rijeka i okolica)

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Zatvorena je i autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje

HAK poziva vozače na oprez i zbog uočene srne na autocesti A3 između čvora Ivanić Grad i Ježevo.

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina) i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevic a zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tijekom dana padala i u središnjem dijelu poluotoka.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vjetrovito, u unutrašnjosti oblačno uz kišu, lokalno obilnu, a u gorju se ponegdje očekuje susnježica ili snijeg, prognoza je Držanog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinskim pljuskovima.

Vjetar na kopnu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, povremeno s olujnim udarima. Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a na jugu Dalmacije umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 5 do 10, a na istoku i Jadranu uglavnom od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari