(FOTO&VIDEO) UZBUNA NA GROBINŠTINI! Nabujale rječice izlijevaju se iz korita, nekoliko kuća poplavljeno, neke ceste zatvorene!

Dežurne službe Ceste Rijeka postavile su na lokalnim prometnicama privremenu prometnu signalizaciju, vatrogasci ispumpavaju vodu iz kuća na području Zastenica

Veliko kišno nevrijeme koje nas je zadesilo ovih dana uzima svoj danak u riječkom prigradu! Vodostaji Rječine i drugih rječica na Grobinštini danas dosežu rekordne razine, a tijekom godine gotovo prazna korita nekadašnje Čičavke, Golubinke i drugih rječica na Grobinštini odnedavno su toliko puna da se danas izlijevaju na polja i prometnice a prijete i kućama odnosno obiteljskim gospodarstvima.

poplava77

Najteže je danas na području Martinova sela, Vlačine, Zastenica… gdje su se riječice djelomično izlile, poput slučaja na lokalnoj cesti Vlačine – Podhum gdje se voda na cesti penje, prema javljanju naših čitatelja, do visine vrata automobila pa će cesta u ostatku dana vjerojatno biti zatvorena – baš kako je zbog izlijevanja vode zatvorena i cesta Podhum – Soboli.

poplava88

Kako javljaju naši čitatelji, nekoliko kuća na području Zastenica našlo se okruženo vodom, potpoljenih podruma i prizemlja, a u tijeku je intervencija vatrogasaca na ispumpavanju vode. Mještane kojima su ugrožene kuće i obiteljska gospodarstva posjetio i načelnik Općine Čavle Željko Lambaša.

poplava55 poplava44

poplava33

poplava22 poplava11

Foto i video: Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari