CIJEPLJENJE PROSVJETNIH RADNIKA

Fuchs nezadovoljan odazivom nastavnika na cijepljenje: ”Napokon smo sve organizirali, a ljudi ne dolaze…”

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade nistar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs,  komentirao je odaziv prosvjetnih radnika na poziv za cijepljenje

Otkrio je kako su podaci oko zainteresiranih za cijepljenje iz sustava obrazovanja obrađeni. Naglasio je kako to ne znači da su liste zatvorene te će se moći prijavljivati i dalje, pišu Vijesti.hr

“Po županijama se taj interes razlikuje. Imamo županiju gdje je iskazan interes za svega 16 posto, a i županiju gdje je to negdje oko 46 posto. Moramo uzeti u obzir da je dio prosvjetnih radnika isto tako procijepljen,isto treba uzeti u obzir da je dio prosvjetnih djelatnika koji su imali kronične bolesti cijepljen u prvim akcijama cijepljenja i imamo oko 12 posto djelatnika koji su od početka pandemije preboljeli covid, naglasio je Fuchs.

Na upit  zašto su prosvjetni radnici tako skeptični prema cijepljenju,rekao je: “Ja sam očekivao veći odaziv cijepljenja i sad kad smo došli do faze da je sve posloženo i organizirano, nemamo baš tako idealni odaziv”. Otkrio je da je Dubrovačko-neretvanska županija u kojoj je odaziv najmanji.

“Ako mene pitate, napravljen je negativan marketing jednom dobrom cjepivu”, rekao je Fuchs.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari