PROBLEMI S MASKOM

Fuchs o antimaskerima u Zagorju: ”Strah od cijepljenja mogu razumjeti, ali ovo ne”

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je danas da je slučaj iz Krapinskih Toplica vrlo tužna priča koja se prelama preko leđa djeteta zbog stava roditelja.

Rekao je da ne može razumjeti te da malo tko može razumjeti da netko svoje dijete ne pušta u školu zbog maske koja se mora nositi na hodniku. Maska se mora nositi i smatra da ravnatelj postupa ispravno.

Nada se da će se situacija riješiti i da će roditelji promijeniti stav.

“Pred školom je bio prosvjed nekoliko ljudi koji imaju određene fiksacije zbog maske. Možda mogu lakše razumjet nekoga tko se boji cijepljenja, ali ovo ne mogu razumjeti”, rekao je za HRT, piše Index.

“Policija je ispred škole neprimjetno”

Dodao je da je policija ispred škole, na neki način, neprimjetno, kako ne bi utjecala na ostalu djecu. Zaštitari su tamo zbog prosvjednika.

“Obrazovni proces se ne smije narušavati. Članak 11 Zakona o okupljanju i prosvjedovanju izrijekom kaže da se svako okupljanje i prosvjedovanje ne smije biti u i oko škole dok su djeca u njoj”, naglasio je Fuchs.

“U ovom konkretnom slučaju sada socijalne službe moraju odraditi svoj dio posla, a nadam se da neće doći do zadnje mogućnosti, a to je oduzimanje djeteta roditeljima zbog neodgovornog ponašanja i zapostavljanja obrazovnog procesa”, kazao je.

Nesuradnja sa socijalnim službama je kazneno djelo

“Postoje mehanizmi određeni zakonom koji određuju kako će se u tom slučaju dalje postupati, kazao je Fuchs za HRT i dodao kako ne očekuje slične incidente u ostalim školama te da je njegovo ministarstvo razgovaralo s policijom koja je potom izdala upute policijskim postajama kako se ponašati i na što da obrate pažnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari