NOVI STUDIJI

Fuchs: “Rodni studiji na Filozofskom nisu nikakvo uvođenje rodne ideologije”

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs je istaknuo da uvođenje novog studijskog programa Rodnih studija na Filozofskom fakultetu ne predstavlja implementaciju rodne ideologije, suprotstavljajući se tumačenjima koja su takvo mišljenje iznijela. Naglasio je da će proces implementacije biti proveden sukladno zakonodavnim propisima, uključujući ocjenu kvalitete od strane relevantnih agencija. Unatoč kontroverzama u javnosti, ministar je naglasio da nema pravo zabraniti ili odbiti program prije nego što sve procedure budu ispoštovane.

U drugom dijelu intervjua, ministar Fuchs se osvrnuo na tehnički problem s Carnetovom stranicom za e-upise u srednje škole, ističući da je problem brzo riješen te da stranica sada normalno funkcionira.

Također je komentirao slučaj učenice kojoj je Agencija za odgoj i obrazovanje osporila izravan upis u MIOC, unatoč osvojenom trećem mjestu na državnom natjecanju iz informatike, što je izazvalo javnu reakciju. Ministar je najavio provođenje detaljne istrage kako bi se utvrdilo je li došlo do nepravilnosti te je obećao da će ako je potrebno, poduzeti mjere u korist učenice koja je oštećena tim postupkom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari