DIZEL NAJVIŠE SKOČIO

Gorivo poskupjelo, pogledajte nove cijene na benzinskim postajama: Sutra istječe ključna odluka, što će Vlada napraviti? ž

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Litra Eurodizela je poskupjela za 22 lipe i sada košta 13,14 kuna, dok se cijena dizela u premium verziji penje i do 14,51 kuna

Kako je i najavljeno, gorivo je od ponoći opet poskupjelo. Najveća promjena je kod dizel goriva.

Litra Eurodizela je poskupjela za 22 lipe i sada košta 13,14 kuna, dok se cijena dizela u premium verziji penje i do 14,51 kuna. Puni tank od 50 litara dizela skuplji je za 11 kuna nego jučer. Benzin je doživio znatno blaži udar. On je, naime, od danas Litra Eurodizela je poskupjela za 22 lipe i sada košta 13,14 kuna, dok se cijena dizela u premium verziji penje i do 14,51 kuna , koliko je cijena Ininom Eurosuperu Class Pluss 100. Puni spremnik benzina od danas je tako skuplji za kunu i pol.

Autoplin, pak, ima sličnu cijenu kao prošli tjedan – u rasponu od 7,59 do 7,83 kune.

Sutra istječe ključna odluka

Valja napomenuti kako u srijedu istječe 90-dnevna Vladina odluka o visini trošarina. Njome su trošarine početkom ožujka snižene za 40 lipa na bezolovni motorni benzin i 20 lipa na dizelska goriva. Tad su fiksirane i trgovačke marže koje za dizel i benzin ne smiju biti veće od 75 lipa po litri.

Za očekivati je da će odluka biti produljena, ali nije isključeno da će trošarine i dodatno sniziti. Tako se barem moglo iščitati između redaka premijerove izjave od prošlog tjedna.

Podsjetimo, Andrej Plenković je prošli ponedjeljak izjavio: ‘Detaljno ćemo izvidjeti što možemo napraviti oko cijena naftnih derivata, oko subvencija gospodarstvima i kućanstvima na cijenu energenata. Tu smo napravili jako puno. Koje god opcije budu na stolu, a imamo ih uvijek, mi ćemo učiniti daljnje iskorake kako bi se smanjio udar na standard građana u svim aspektima. Vlada osluškuje što predlažu i drugi, kada budemo spremni intervenirat ćemo ponovo”, rekao je Plenković.

Na upit novinara znači li to smanjenje trošarina, premijer je odgovorio da je i to moguće, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari