BRUSILI DETALJE

Gotov sastanak s trgovcima u Vladi, Konzum: Od petka krećemo s 360 proizvoda na akciji i 1000 sa sniženom cijenom

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Trgovci su se dan ranije sastali s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem koji je sa sastanka izašao optimističan. Rekao je da su konzultacije dobro prošle te da su svi podržali prijedlog Vlade o snižavanju cijena određenih proizvoda

U Vladi je u srijedu ujutro održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i pet ministara s predstavnicima trgovačkih lanaca vezano uz inicijativu da se cijene određenih artikala vrate na razinu od kraja prošle godine.

Osim premijera, na sastanku su bili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar financija Marko Primorac, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić

Predsjednik HUP Udruge trgovine i direktor domaćeg trgovačkog lanca NTL, Martin Evačić, šturo je samo poručio da su razgovarali o paketu mjera, ne otkrivajući detalje.

Da su razgovori bili konstruktivni potvrdio je Fabris Peruško iz Fortanove koji je najavio da Konzum od petka kreće s 360 proizvoda na akciji i s 1000 proizvoda sa sniženim cijenama, piše Danas.hr.

Trgovci su se dan ranije sastali s ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem koji je sa sastanka izašao optimističan. Rekao je da su konzultacije dobro prošle te da su svi podržali prijedlog Vlade o snižavanju cijena određenih proizvoda.

“Ima onih koji to neće moći napraviti u potpunosti, ali će vratiti cijene za 90 posto. Svatko od njih će napraviti maksimalan napor jer nije isto biti jako velik ili malen na tržištu”, dodao je ministar i poručio da je sada na trgovcima da odrade interne kalkulacije nakon čega će se brusiti detalje.

Najavio je da će pojedinosti objaviti premijer nakon sastanka u Vladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari