GRABAR-KITAROVIĆ: ‘Razriješila sam Lozančića jer je izgubio moje povjerenje, ponovno bih učinila isto’

Foto: facebook Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović prvi je put komentirala ‘slučaj Lozančić’. Kaže kako bi ponovo potpisala njegovo razrješenje, a da je njoj premijer izrazio nezadovoljstvo i rekao da je izgubio povjerenje u tu osobu – ona bi potpisala

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na 8. “Better Building Brunch-u” na temu “Hrvatska na putu razvoja zelene gradnje i zelene energije prema smjernicama COP21” i tom prilikom prvi put komentirala inicijativu za razrješenjem ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića.

Grabar-Kitarović kaže kako ne može detaljno objasniti razlog zbog kojeg je odlučila smijeniti Lozančića.

“Potpisala sam razrješenje Lozančića jer je izgubio moje povjerenje iz razloga o kojima ne mogu govoriti zbog nacionalne sigurnosti. Premijer će odlučiti hoće li potpisati. Ponovo bih učinila isto, a da je meni premijer izrazio nezadovoljstvo i rekao da je izgubio povjerenje u tu osobu – ja bih potpisala”, rekla je Grabar-Kitarović.

Premijer Tihomir Orešković poručio je danas kako ne smatra da ga je predsjednica Grabar-Kitarović “dovela pred zid” time što je svoju odluku o smjenjivanju šefa SOA-e objavila u trenutku kada je on je na konferenciji za novinare rekao da će o tom pitanju odlučiti zajedno s njom.

“Ona ju je pokrenula i vrlo jasno komunicirala da je izgubila povjerenje u gospodina Lozančića. Ja ću razmotriti, vidjeti i prikupiti dodatne informacije i onda ću u pravo vrijeme donijeti svoju odluku”, rekao je hrvatski premijer.

O Lozančiću se danas raspravljalo i u Saboru, gdje je Mostova zastupnica Ines Strenja Linić rekla kako kako Most ne podržava Lozančićevu smjenu dok ravnatelj SOA-e ne poslušaju pred Odborom za nacionalnu sigurnost.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari