VIŠE DOMAĆIH GOSTIJU

Video | Grad u Istri premašio dva milijuna noćenja! U gradu boravi čak 30 tisuća turista

Cilj je dignuti Poreč na visoke četiri zvjezdice

Odlične vijesti iz stižu Istre – Poreč je premašio dva milijuna noćenja! U gradu boravi 30 tisuća turista. Turizam je pjesma! Opjevan posebno za porečko dvomilijunto noćenje.

”Definitivno smo se pripremili dobrim marketinškim aktivnostima mahom na našim emitivnim tržištima što je na kraju pokazalo odličan rezultat pogotovo na njemačkom i austrijskom tržištu”, kazao je Nenad Velenik, direktor TZ Poreč, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

Više je domaćih gostiju, čak 21 posto više. Novost je veliki povratak Čeha. U gradu je tri tisuće kreveta više.

”Ovo je hotel koji planira raditi cijelu godinu znači ne samo na sezonu tako da mi očekujemo da ćemo i poslije sezone jako dobro i uspješno raditi”, izjavio je Goran Papić, vlasnik hotela.

Ono što sami ne bi jeli, ne bi ponudili ni gostu. Na meniju voće i povrće lokalne zemlje. Svaki četvrtak.

”Praktično je, a proizvodi su zanimljivi , lokalni i to nam je korisno”, komentirao je Talijan Roberto.

”Trend je toga da se cijeni domaći proizvod”, rekao je Silvano Bartolić s Istarske web tržnice.

Ni 40 u zraku ne zaustavlja ove goste od obilaska centra. Najtraženije rashlađenje – sladoled!

”Hrana, dragi ljudi, jako ljubazni i osjećam se jako sigurno ovdje ne osjećam da trebam skrivati torbu ili novčanik, jako je sigurno. I sladoled. Koliko okusa!”, kazala je Winnie iz Kine.

Što neobičniji talent – traženiji si u gradu.

”Jako je točan, jedan kroz jedan, kao ja. Nikad nisam upoznao umjetnika poput njega koji radi ova djela. Predivno”, kazao je Limi iz Albanije.

”Tajna je. Šta je znam ne znam ni sam kako bi to rekao dobro ste pitali ali ne bi mogao nešto definitivno to to to gledao sam ljude kako rade”, kazao je umjetnik Fevzi Memetović.

Cilj je dignuti Poreč na visoke četiri zvjezdice. Budu li svirali kao do sada – plesati neće biti problem, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari