SLUČAJ PULE

Video | Gradonačelnik možda zabranio jedan koncert, ali ne može protiv melosa u klubovima

Za gradonačelnika je ovo, poručuje, gotova priča, a protiv organizatora će podnijeti kaznenu prijavu. Alen Vitasović kaže da ne voli takvu glazbu, ali da je zabrana kontraproduktivna

I dok se on povukao, politika i struka, slažu se, zabrane ne donose ništa dobro.

“Vrtimo jako velik i širok repertoar, ali opet kažem sve su to ljubavne pjesme nikoga ne vrijeđaju niti vjerski niti politički, ljudi se jednostavno opuste i pjevaju”, govori glazbenik Danijel Vale.

Od Olivera i Tonija, preko Mile Kitića do Hanke Paldum. Bez barijera između pjesama i glazbenika. Danijelu bi bilo čast otići na otkazan koncert.

“To su inače vrhunski glazbenici i vrhunska produkcija oni ne bi ovdje došli sa dva mala zvučnika”, govori Danijel.

Iako ne sluša i ne stvara takvu vrstu glazbe, Alen Vitasović tvrdi da zabrana nije dobar potez.

“Ako netko napuni dvoranu, ako netko to voli, a izgleda da voli svaka zabrana je kontraproduktivna”, rekao je.

Ne pune se samo dvorane. Gotovo svaki bar i klub u Puli pušta “cajke”. Na taj način ima i osigurane goste. Većini mladih – prvi izbor!

“Uglavnom bi slušali cajke i nekako mi je to postalo zanimljivo i počela sam to slušat”, govori Nola iz Pule.

“Ja bi iskreno otišla na taj koncert da je bio i ne znam zašto je zabranjen pošto svako naravno ima pravo slušat šta želi”, priča Julija iz Pule.

Otkazivanje – nije rješenje!

“Ne treba se nitko uplitat u to da recimo otkazuje koncerte ili tako nešto jer to je bezveze. Svatko ima pravo slušati što hoće”, priča David iz Pule.

U 30 godina Robert je organizirao više od tisuću koncerata. Ovakvu situaciju još nije doživio.

“Nikada mi se nije dogodilo da je organizator otkazao koncert zbog neke rasne ili nekakve nacionalne ili nekakve vjerske nedaj Bože ili nekakve obojenost”, priča Robert Marušić, organizator koncerata.

Tema o kojoj bruji grad u prvi plan stavlja – nedostatak tolerancije!

“Zabrane nisu dobre i imam poruku onima koji ne slušaju tu vrstu glazbe jednostavno nemojte doći na takve koncerte” rekao je Danijel Ferić, županijski vijećnik SDP-a.

“Mladi žele otvoren grad, tolerantan grad u kojem imaju prilike vidjeti i osjetiti sve oblike umjetnosti”, kaže Luka Škabić, član predsjedništva Kluba mladih IDS-a.

Za gradonačelnika je ovo, poručuje, gotova priča, a protiv organizatora će podnijeti kaznenu prijavu, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari