'PAUŠALNA OCJENA'

Gradonačelnik Petrinje ljut zbog raspodjele novca: ”Otvoreno kažem, nesretan sam, ovo je doneseno snagom mišića, ne struke”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Petrinja bi prema ovoj raspodjeli trebala dobiti 30 milijuna kuna, a Dumbović kaže kako nije zadovoljan

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kazao je danas kako nije zadovoljan raspodjelom novca od interventne državne pomoći.

Petrinja bi po toj podjeli trebala dobiti 30 milijuna kuna, a Dumbović kaže kako time nije zadovoljan.

“Političke procjene bez struke nisu dobre. Mogu otvoreno reći da nisam zadovoljan i da sam nesretan. Ovo je jedna paušalna ocjena, donesena snagom mišića, a ne struke”, rekao je Dumbović.

Dodao je kako je nemoguće u tako kratkom roku donijeti preciznu procjenu štete nastale zbog razornog potresa koji je pogodio Petrinju i okolno područje.

Medved: Nijedna obitelj neće ostati ostavljena

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u petak u potresom razrušenoj Petrinji da će Vlada voditi računa o tome da ni jedna obitelj ne bude ostavljena.

“Vodit ćemo računa o tome da niti jedna obitelj ne bude ostavljena”, izjavio je Medved novinarima.

Naglasio je kako treba zadržati i odgovornost te ne zanemariti činjenicu da smo u pandemiji koronavirusa. “Nemojmo klonuti duhom, imajmo snagu koja će nas nositi s povjerenjem i uvažavanjem institucija i tijela koja i ovdje iskazuju odgovor na izazove koji su prisutni”, rekao je Medved.

Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno, kazao je Medved zahvalivši svima koji su pomogli. Pozvao je i na odgovornost u komunikaciji. Ne treba, ističe, slušati dezinformacije. Rekao je i kako treba poštovati organizirani sustav pomoći unesrećenima u razornome potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

“Poglavito Crveni križ skrbi o potrebitima, može se dogoditi da u nekom zaseoku tog trenutka nije došla pomoć, ali dostupnost je tu i naši djelatnici gorske službe pješice obilaze obitelji koje nemaju čak ni put. Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena i prepuštena sama sebi”, rekao je.

Medved je s predsjednikom Republike i vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga RH Zoranom Milanovićem boravio u  Petrinji. Obišao je lokaciju hotela “Pigik” gdje pripadnici HV-a pomažu u podjeli humanitarne pomoći.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari