DARINKO DUMBOVIĆ

Gradonačelnik Petrinje: ”Ovo je potresni pakao koji iza sebe ostavlja trag”

Foto: RTL/Printscreen

U Petrinju stižu mnoge službe kako bi pomogli u pregledavanju ruševina za ozlijeđenima

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović za RTL opisao je situaciju u gradu nakon razornog potresa koji je uzdrmao Hrvatsku malo nakon podneva.

Dumbović je komunicirao i sa ženom koja je trenutno zatočena u jednoj od zgrada.

“Izuzetno mi je žao svih obitelji, moja iskrena sućut. Ne postoje riječi kojima bi ublažio njihovu bol. Kada vidim da moja djelatnica leži u sobi, gdje joj je šute i svega palo na glavu, otkopavanje i to njezino disanje, ali imamo dosta još za otkopavanje.

Mislim da je pri svijesti. Čak su mi rekli kako je prije sat vremena kucala i onda mislim da su ekipe spremne i odrađuju riskantan i veliki posao”, rekao je Dumbović i dodao:

Uvijek smo zamišljali da je neki potres koji te možda malo potrese, ali ovo je potresni pakao koji iza sebe ostavlja trag koji će trebati jako puno žrtve i mukotrpnosti, ali Petrinci su to naučili”.

Veliko je pitanje gdje će biti smješteni svi koji su ostali bez krova nad glavom.

“Radimo na tome, dolaze nam šatori, sve ono što daje Hrvatska, MUP, vojska, vatrogasci – jako puno ljudi operativno radi. Mi nećemo stati. Pred nama je sigurno neprospavana noć i siguran sam da svi oni koji nam se jave da imaju smještaj u vojarni u koju možemo smjestiti 500 ljudi. Imamo i mali problem s vodom, kompletan sustav nam je popucao. U svakom slučaju, nama je ovdje struka najpotrebnija i nikada ne znamo iz ovih ruševina što nas čeka”, poručio je Dumbović.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari