'NAMETANJE UVJERENJA'

Grmoja: ”Podržavate li moj antipedofilski zakon kojim ćemo zaštititi djecu od LGBTQ propagande?”

Foto: Pixsell

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja sinoć je gostujući u emisiji Pressing na N1 među ostalim govororio o “LGBT propagandi kojoj je izložen dok gleda Europsko prvenstvo u nogometu”.

“Zašto bi se djeci promovirali određeni seksualni sadržaji, LGBT propaganda ili bilo što drugo? LGBT propaganda – svatko ima pravo živjeti na način na koji misli da je to ispravno. Ali ne moram ja, dok gledam Euro, biti izložen toj propagandi, svaka reklama je bila LGBT propaganda. Smatram, neovisno o mađarskom zakonu, da EU nema pravo uplitati se u zakonodavstvo država članica, piše Index.

Imamo građanski odgoj, kao i seksualni odgoj, kroz različite predmete. Mađarski bih zakon trebao proučiti, no ako je za EU sporno da se djeci ne nameću određeni sadržaj i uvjerenja, koja se protive mojim uvjerenjima, protiv sam toga. Smatram da će netko kada postane punoljetan moći odlučiti tko je. S 15 godina ne možete donijeti odluke o svom životu. Ne bih želio da netko nameće svoja uvjerenja”, rekao je Grmoja u emisiji.

VIDEO DANA:

Nije dodatno pojasnio kakva bi se ti točno LGBT propaganda trebala spriječiti zakonom, no to je doveo u isti kontekst s pedofilijom.

“Zašto bi se maloljetnicima promoviralo bilo što? Zašto bi se djeci promovirala određena propaganda? Koliko sam shvatio, zabranjuje se promoviranje djeci bilo kakve LGBT propagande, zašto bismo im mi to promovirali? Ako oni to zatraže, to nije promoviranje djeci. Smatram, i to će biti jedna od mojih zakonskih inicijativa – izradit ću antipedofilski paket u kojem ću predložiti strože kazne za pedofile, a gdje će možda i to biti jedan dio zakona – zašto bi se djeci to promoviralo?”, kazao je još.

I dok je u emisiji rekao da će to možda zabrana takozvane LGBT propagande biti dio njegovog antipedofilskog zakona koji će predložiti saboru u nekoliko sati poslije emisije Grmoja je, čini se, odlučio da će ono što on naziva LGBT propagandom uvrstiti u svoj prijedlog antipedofilskog zakona i sinoć na Facebooku svoje sljedbenike pitao na podržavaju li ga u tome.

“Podržavate li moju inicijativu da se što je moguće žurnije izglasa Antipedofilski zakon kojim će se uvesti najstrože moguće kazne za pedofile ali i zaštititi djecu od seksualnih sadržaja i LGBTQ propagande?”, napisao je Grmoja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari