U OSIJEKU

Grobari mrtvima krali nakit pa oslobođeni; Odvjetnik: ‘Stvar koja odlazi s pokojnikom je napuštena’

Iustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Grobare i nosače teretilo se da su teškim krađama priskrbili imovinsku korist od najmanje 162 800 kuna

Općinski sud u Osijeku izrekao je nepravomoćne presude grobarima i nosačima osječke gradske tvrtke Ukop po treći put. Oni su optuženi da su od 1993. do 2013. godine s posmrtnih ostataka pokojnika iz grobnica, ali i iz samih sanduka u mrtvačnicama, skidali nakit i satove pokojnih osoba te ih zadržavali. Nakon trećeg suđenja, sudac Ivan Sajter oslobodio je grobare Branislava Raškovića, Romana Rusana, Vladimira Šaulića, Sanela Drakčića, Zorana Martića, Dejana Vujića.

Nosačima Ivici Dizdaru, Željku Arlaviju i Ivici Ećimoviću optužba se odbila zbog zastare. Željko Molnar i Mato Mišković, koji su u prethodnom postupku bili oslobođeni, ponovno su oslobođeni.

Grobare i nosače teretilo se da su teškim krađama priskrbili imovinsku korist od najmanje 162 800 kuna, piše Jutarnji list. Svi okrivljeni cijelo vrijeme postupka odbacivali su krivnju, iako je dio njih u istrazi priznao kako su s tijela pokojnika uzimali zlatninu i vadili zlatne zube. Jedan je čak i prigodom uhićenja na ruci imao sat koji je uzeo s jednog pokojnika.

VIDEO DANA:

Hrvoje Krivić, odvjetnik okrivljenog nosača Arlavija, svojevremeno je tijekom suđenja rekao kako je ”pogrešan stav da se radi o stvarima koje su vlasništvo zakonskog nasljednika, jer u tom slučaju se svi mi u Osijeku potencijalno smatramo oštećenicima.”

”Mi smatramo da je stvar koja odlazi s pokojnikom napuštena stvar, a tužiteljstvo da je to vlasništvo rodbine. No, tada smo svi oštećeni, jer se nigdje konkretno ne navode oštećenici”, kazao je odvjetnik.

Od ostalih optuženika, Josip Burger je ranije oslobođen, dok je Željku Gavriću pravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora što mu je zamijenjeno radom za opće dobro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari