OTKRILI PLANOVE

Video | Hajdaš Dončić i Paunović bacili karte na stol: Evo kako planiraju pobijediti Plenkovića

Iduću subotu bit će poznat nasljednik Peđe Grbina. Hajdaš Dončić ima ulogu favorita. No izlaznost u prvom krugu bila je mala, 40 posto. Ako animira SDP-ovce da izađu u drugom, Paunović možda iznenadi

Očekivalo se da će postati novi predsjednik SDP-a već u prvom krugu, no Siniša Hajdaš Dončić za tjedan dana morat će odmjeriti snage s gradonačelnikom Makarske Zoranom Paunovićem. Razgovarali smo s obojicom. Otkrili su kako misle pobijediti HDZ i Andreja Plenkovića.

Prvi je iz Zaboka, drugi iz Makarske. Prvi je Siniša Hajdaš Dončić, poznato ime u politici, ministar u Vladi Zorana Milanovića, bliski suradnik predsjednika SDP-a u odlasku, Peđe Grbina. Drugi je Zoran Paunović, relativno nepoznato ime na nacionalnoj sceni, gradonačelnik je Makarske. I obojica žele mjesto predsjednika SDP-a. Pitali smo ih zašto.

Hajdaš Dončić kaže: “Imam energiju, imam organizacijske sposobnosti. Mogu SDP-u donijeti određenu promjenu. Ne velike. SDP-u treba jačanje na terenu. bolja organizacija i jače artikulirane politike.”

Zoran Paunović pak poručuje: “Zato što donosim novu energiju, novu snagu. Ja izuzetno cijenim gospodina Hajdaša Dončića, međutim mislim da on trenutno nije rješenje za lidera SDP-a.”

Drugi krug izbora

Sučelit će se u drugom krugu izbora za predsjednika najjače oporbene stranke. Hajdaš Dončiću nedostajalo je svega 105 glasova za pobjedu u prvom krugu. Osvojio je 49 posto podrške, dok je gradonačelniku Makarske, Paunoviću, pripalo 21 posto. Jedan o drugome govore s poštovanjem. “U SDP-u ima mjesta za svakoga. Mislim da je Siniša izuzetno kvalitetan kadar i vjerujem da će se pronaći u mom SDP-u”, kaže Paunović, dok Hajdaš poručuje: “SDP ima veliki crveni kišobran i pod tim kišobranom ima mjesta za sve. Dobar je gradonačelnik i volio bi da pobijedi u drugom krugu izbora za gradonačelnika Makarske”.

Nisu oni jedini htjeli na čelno mjesto SDP-a. Bilo je ukupno petero kandidata. Troje je otpalo – Mirando Mrsić, Mladen Kešer i Sanja Major. Mrsić i Kešer izravno su pozvali SDP-ovce za koga glasati. “Pozivam sve glasače koji su izašli na izbore da ponovno izađu na izbore i glasaju za Zorana Paunovića jer kolega Hajdaš Dončić nije budućnost SDP-a nego povratak na staro”, kaže Mrsić, dok Kešer isto poziva da se glasa za Paunovića.

Inače, SDP je stranka koja je već 10 godina u oporbi. Andrej Plenković rekao da je čeka četvrtog predsjednika SDP-a otkako je premijer. Poručio je da je rođen spreman. “Andrej Plenković je pobjediv. I to je uloga mene kao budućeg predsjednika SDP-a da ojačam organizaciju, da ojačam teren. I želim dati fokus SDP-u na lijevim ekonomskim politikama”, kaže Hajdaš Dončić, dok Paunović poručuje: “Plenković nije nepobjediv. Ali Plenković trenutno nije u mom fokusu. U mom fokusu su socijaldemokratske politike”.

Iduću subotu bit će poznat nasljednik Peđe Grbina. Hajdaš Dončić ima ulogu favorita. No izlaznost u prvom krugu bila je mala, 40 posto. Ako animira SDP-ovce da izađu u drugom, Paunović možda iznenadi, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari