KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Video | Hajka, haranga, halabuka, histerija. To se danas dogodilo Musić Milanović. Znate kome je najgore? Marku Milan…

Cijela ova priča ponovno je skrenula pažnju na ono što jesu naš stvarne boljke

Hajka. Organizirano podizanje buke protiv nekoga. Napad s više strana. Haranga, halabuka, histerija. Nazovite to kako hoćete, ali to se danas dogodilo Sanji Musić Milanović. Ishodila je promjenu zaključenih ocjena, pritiskala je školu, intervenirala je, urgirala je zbog četvorke, prva dama tražila da se sinu zaključi petica da bi prošao s 5.0. Tako danas pišu portali koji su priču preuzeli od Jutarnjeg lista. Dakle, dogodilo se ovo. Supruga predsjednika poslala je mail ravnateljici Klasične gimnazije, koju pohađa njezin sin, 3 dana nakon što je škola završila i ocjene su zaključene, prenose RTL Vijesti.

U mailu je izričito napisala da NE TRAŽI da se njezinom sinu zaključi petica. Ali, da profesorice matematike tjednima nije bilo u školi, da nije bilo zamjene, da su učenici pisali test iz gradiva koje nisu učili, da su u ispitu imali krive zadatke, da je profesorica zadnje sate u godini bila na godišnjem zbog čega učenici nisu mogli ispraviti ocjene. Pisala je o pedagoškim kriterijima, nepravilnostima u radu.

E sad, problem je u tome što je sin predsjednika na kraju ipak prošao s 5.0. Problem je što su ocijene promijenjene ne samo njemu nego nekoliko učenika. I to mimo procedure. Pa sad u školu stiže inspekcija, o tome nema tko ne piše, o tome se drže pressice u saboru, odjednom je to top tema u državi o kojoj svatko ima mišljenje. U cijeloj priči je problem što je gospođa Milanović mail poslala sa službene HZJZ adrese, gdje radi. Drugi, što je trebala biti svjesna da će se mail supruge predsjednika države doživjeti kao pritisak. Treći, što kad je ocjena promijenjena nije rekla – niste trebali.

Ali cijela ova priča ponovno je skrenula pažnju na ono što jesu naš stvarne boljke. Prvo, što su roditelji stvarno opsjednuti peticama, i prosjekom 5.0, svi moraju imati sve petice i stvarno imamo poplavu superodlikaša što sigurno nije realno ni normalno. I drugo, što je posljednjih godina postao nacionalni sport – ne samo da roditelji pišu mailove i žale se na profesore – nego da roditelji doslovno dolaze u školu, prijete profesorima i zahtijevaju da se djeci zaključuju petice makar nemali pojma ni o čemu. Učitelje ni profesore više nitko ne poštuje, autoritet je stvar prošlosti. A na kraju dana, najgore je znate kome? Marku Milanoviću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari