HAK Kolnici mokri u Istri i Gorskom kotaru, očekuju se gužve na Krčkom mostu i dionici Rupa-Diračje

Idi na originalni članak

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, priopćeno je u nedjelju ujutro iz HAK-a.

Oglas

Zbog prometne nezgode na 206. km autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok, u smjeru unutrašnjosti, vozi se usporeno, jednim trakom.

Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1 vozi se uz ograničenje brzine: zbog jakog vjetra između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, a zbog kiše između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

Promet je srednje gust na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora te na autocestama A4 Zagreb-Goričan i A3 Bregana-Lipovac.

Tijekom dana gust promet uz moguće zastoje i kolone očekuje se i na Krčkom mostu, autocesti A7 Rupa-Diračje, kod tunela Učka, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, cestama u Istri u smjeru GP-a Kaštel i Plovanija, duž Jadranske magistrale na dionicama Rijeka-Crikvenica, Zadar-Biograd na Moru, Šibenik-Brodarica, Split-Omiš- Makarska te Ploče-Dubrovnik, na pojednim naplatama (osobito NP Lučko/Demerje, Karlovac, Rupa i Sveta Helena) te trajektnim lukama i pristaništima.

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas je, u nedjelju, 16. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1. Tekst zabrane: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/ .

Od 17. kolovoza vozit će se uz privremenu signalizaciju na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulasku u Kraljevicu iz smjera Bakra.

Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu kod mjesta Trstenik (od 8. +500 do 12. +500 km) vozi se jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima, zbog otklanjanja posljedica požara. Na toj su dionici mogući kratkotrajni zastoji, pa molimo vozače za strpljenje.

Exit mobile version