HAK Kolnici mokri u Istri i Gorskom kotaru, očekuju se gužve na Krčkom mostu i dionici Rupa-Diračje

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, priopćeno je u nedjelju ujutro iz HAK-a.

Zbog prometne nezgode na 206. km autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok, u smjeru unutrašnjosti, vozi se usporeno, jednim trakom.

Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1 vozi se uz ograničenje brzine: zbog jakog vjetra između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići, a zbog kiše između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.

Promet je srednje gust na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora te na autocestama A4 Zagreb-Goričan i A3 Bregana-Lipovac.

Tijekom dana gust promet uz moguće zastoje i kolone očekuje se i na Krčkom mostu, autocesti A7 Rupa-Diračje, kod tunela Učka, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, cestama u Istri u smjeru GP-a Kaštel i Plovanija, duž Jadranske magistrale na dionicama Rijeka-Crikvenica, Zadar-Biograd na Moru, Šibenik-Brodarica, Split-Omiš- Makarska te Ploče-Dubrovnik, na pojednim naplatama (osobito NP Lučko/Demerje, Karlovac, Rupa i Sveta Helena) te trajektnim lukama i pristaništima.

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas je, u nedjelju, 16. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1. Tekst zabrane: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/ .

Od 17. kolovoza vozit će se uz privremenu signalizaciju na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulasku u Kraljevicu iz smjera Bakra.

Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu kod mjesta Trstenik (od 8. +500 do 12. +500 km) vozi se jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima, zbog otklanjanja posljedica požara. Na toj su dionici mogući kratkotrajni zastoji, pa molimo vozače za strpljenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari