HAK POZIVA VOZAČE NA POJAČAN OPREZ: Evo gdje se već stvaraju prometne gužve

Sa završetkom uskrsnih blagdana u ponedjeljak je pojačan promet prema sjeveru

Sa završetkom uskrsnih blagdana u ponedjeljak je pojačan promet prema sjeveru, a čeka se i na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Kako javljaju slovenski prometni servisi, najduže se u ponedjeljak ujutro čekalo na graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj, gdje je za ulazak u Sloveniju čekanje za osobne automobile bilo jedan sat i petnaest minuta, a za autobuse jedan sat.

Na graničnom prijelazu Obrežje-Bregana osobna vozila čekaju oko 20 minuta, a od 20 minuta do pola sata na prijelazima u Istri, javlja prometni portal Promet.si.

Slovenski prometno-informacijski centar objavio je da se intenzivno povećanje prometa od granice s Hrvatskom u pravcu prema sjeveru očekuje prvenstveno u ponedjeljak popodne i u utorak, pri čemu se gužve i kolone zbog završetka praznika mogu očekivati na autocesti od Kopra prema Ljubljani te na autocesti prema prijelazu Karavanke s Austrijom.

HAK: ‘Pozivamo vozače na pojačan oprez’

Iz HAK-a javljaju da je neki predmet na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora IVANIĆ GRAD i naplatne postaje ZAGREB – ISTOK u smjeru Bregane. Pozivaju korisnike za pojačan oprez.

Pozivaju vozače i na pojačan oprez na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Novi Marof između 52. i 53. km, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o srni.

Pojačan je promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza s BiH na ulasku, sa Slovenijom na izlasku.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Kolona vozila na autocesti A7 na izlazu GP Rupa u smjeru Slovenije duga je oko 1 km.

Vijesti.hr
Foto: PIXSELL, arhiva

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari