STANJE NA CESTAMA

HAK upozorava vozače o uvjetima na cesti; ”Ako krećete na put, ne zaboravite na zimsku opremu!”

Autocesta Rijeka-Zagreb, petak ujutro (Foto: Riportal)

Policija posebno poziva vozače teretnih vozila s priključnim vozilima na obveze u slučaju nastupanja zimskih uvjeta na cestama, odnosno da ne krše zabranu prometovanja čime izbjegavaju prekršajne sankcije, a istodobno doprinose sigurnosti i protočnosti prometa u tim okolnostima

Kako se i narednih dana također očekuju lošiji vremenski uvjeti sa snježnim padalinama, policija poziva vozače na pojačan oprez u prometu, obvezno korištenje zimske opreme te da brzinu i način vožnje prilagode trenutnim uvjetima na cestama.

”Posebno pozivamo vozače teretnih vozila s priključnim vozilima na obveze u slučaju nastupanja zimskih uvjeta na cestama, odnosno da ne krše zabranu prometovanja čime izbjegavaju prekršajne sankcije, a istodobno doprinose sigurnosti i protočnosti prometa u tim okolnostima.”

Policija će i dalje pojačano nadzirati promet na cestama te prema vozačima poduzimati zakonom propisane mjere.

I danas su kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, piše HAK.
Zimski su uvjeti na većini državnih, Županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru i Lici. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.
Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru,

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari