HDZ-ova riječka gradska vijećnica napala ministricu iz iste stranke!?

“Ako nisi u stanju provoditi politiku HDZ-a nemaš šta tražiti na mjestu NA kojem jesi”, napisala je HDZ-ova riječka gradska vijećnica Ivona Milinović u objavi na svom Facebook profilu napadajući ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek

Riječka gradska vijećnica iz redova HDZ-a Ivona Milinović svojim javnim i političkim djelovanjem nakon poznate afere “Srbe na vrbe” sve više postaje kamen smutnje za stranku. Paradoksalno, na trenutke se čini kako je veća oporba HDZ-u od same oporbe!

Posljednja u nizu njezinih objeda na račun stranačkih kolega dogodila se danas a povod je bio – jedna zastava. I to zastava izvučena iz konteksta!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Naime, i Ivona Milinović se svojom objavom na Facebooku pridružila hajci odnosno histeriji koja je zavladala na društvenim mrežama kod dijela (neinformiranih?) korisnika koji su snažno negodovali zbog “zastave SFRJ na Korzu”.

Pritom su širitelji histerije na društvenim mrežama potpuno izostavili kontekst pojavljivanja zastave na postamenut na Korzu, zanemarujući činjenicu da je zastava postavljena kao dio izložbe/instalacije riječke tvrtke Thorax – “Rijeka, koraci i vrijeme” – koja posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti što uključuje vremensku crtu dugu 232 metra po kojoj će se Na Korzu hodati sutra od 9.30 sati.

(FOTO) Sabotaža EPK instalacije na Korzu! Crvenom bojom premazana zastava jedne od bivših država u kojima je bila Rijeka!

Sastavni dio izložbe su i zastave bivših država na ovim prostorima – a bilo ih je čak deset (10!) u posljednjih 116 godina – izložene na postamentima na Korzu. Jedna od njih je i zastava Socijalitičke Federativne Republike Jugoslavije.

Zastave država pod kojima je bila Rijeka

Stoga je pitanje je li Ivona Milinović uopće prošetala danas Korzom i shvatila kontekst pojavljivanja zastave SFRJ na Korzu, ili je “naslijepo” (namjerno?) prenijela na društvenim mrežama samo spomenutu zastavu, ne spominjući i zastave Austro-Ugarske Monarhije, Države Slovenaca, Hrvata i Srba, Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca, Talijanske uprave za Kvarner, Slobodne Države Rijeke, Kraljevine Italije, Kraljevine Jugoslavije, Trećeg Reicha i Republike Hrvatske!?

Bilo kako bilo, zastava je bila povod za nesmiljeni napad na ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek pri čemu Ivona Milinović nije birala riječi.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

SPONSORED BY NINA “umjetnica nećemo cenzurirati umjetnost” OBULJEN
Zahvaljujem ministrici Obuljen na njezinom uvažavanju “umjetnosti” i EPK2020 za koji je neodgovorno potpisala u ime Vlade RH 10 milijuna eura gradjanki i gradjana i bila toliko “odgovorna” i “stručna”da je bubnula kako je dala pare a “program čitala u novinama”. Nadam se kako će i ona uvažiti da ja i meni slični više nećemo držat ljestve onom HDZ-u koji će takve kao što je ona dovoditi na čelo Ministarstva kulture. Nina, sama odi po glasove HDZ-ovih birača i pametuj kako nećeš cenzurirat “umjetnost”. Ne možeš biti na čelu ministarstva i ignorirat birače stranke koja te imenovala na tu poziciju. Na čelu ministarstva trebaju biti političari koji će provoditi politike birača koji su ih birali. Sve ostalo je laž i prevara. Dalje od pomoćnice ministra “stručnjakinje” kao Nina Obuljen nemaju što tražiti. Biraju te u hrvatskom Saboru zastupnici HDZ-a. Ako nisi u stanju provoditi politiku koju su izabrali birači HDZ-a – nemas što tražiti na mjestu na kojem si. A ako si tako jako stručna kulturnjakinja sigurna sam da ces bolje zaradit u privatnom kulturnom sektoru. Nisi Ministrica jer si pametna i jako stručna već zato sto su za tebe glasali zastupnici u Saboru izabrani od strane birača HDZ-a. Da je bilo do pameti nakon očiglednih malverzacija u HAVC-u bila bi maksimalno viši stručni suradnik, ako i to, i niti pedalj dalje od toga.”, napisala je u svojoj objavi Ivona Milinović.

Kako se nakon sličnih ispada Ivona Milinović već ispričavala članovima HDZ-a ali i cjelokupnoj riječkoj i hrvatskoj javnosti, pitanje je hoće li se ponovno morati ispričavati…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari