VJEKOSLAV POTOČANAC

HDZ-ovac prijavljen za obiteljsko nasilje vraćen na posao: ‘Ne radi ništa, vidimo ga na kavi’

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Vjekoslav Potočanac je krajem prošle godine razriješen s dužnosti ravnatelja požeškog Zavoda za socijalni rad nakon prijave i uhićenja za obiteljsko nasilje i povrede djetetovih prava, što je prvi doznao RTL

Bivši HDZ-ov ravnatelj požeškog Zavoda za socijalni rad Vjekoslav Potočanac, kojeg je supruga prijavila za obiteljsko nasilje krajem prošle godine, vraćen je na posao.

“Zaposlen je u Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Požega na radnom mjestu Stručni radnik u sustavu socijalne zaštite 2 – pravnik u Stručnoj cjelini novčanih naknada”, potvrdili su iz Zavoda za 24 sata. Kažu da nisu dobili ni jednu pritužbu na njegov rad, no Požežani tvrde da ga svakodnevno za vrijeme radnog vremena sreću u lokalnim kafićima “na kavi”.

“Ne radi ništa. Vidimo ga ujutro iza osam na kavi. Pa smo ga vidjeli i u 12 na kavi. Stalno je u gradu”, kazao je jedan građanin.

U siječnju izašao iz istražnog zatvora

Podsjetimo, Potočanac je krajem prošle godine razriješen s dužnosti kad je uhićen i prijavljen za obiteljsko nasilje i povrede djetetovih prava, što je prvi doznao RTL. Riječ je navodno bila o verbalnom sukobu, a ne fizičkom nasilju te je svemu, neslužbeno se pisalo, mogla kumovati njegova ovisnost o kocki koja navodno traje godinama.

Zbog prijave za obiteljsko nasilje od kraja prosinca do 16. siječnja bio je u istražnom zatvoru, a iako je od toga prošlo gotovo pola godine, još nije odlučeno hoće li biti podignuta ili odbačena optužnica. Osim što je vodio Zavod za socijalni rad još od 2016. godine, predsjednik je Općinskog odbora HDZ-a.

“Naš sin je sad ispao kao neki obiteljski nasilnik i siledžija. A to nije nikako. Ne živimo s njima u njihova četiri zida, već dijelimo dvorište, ali mogu garantirati da fizičkog nasilja sigurno nije bilo. A verbalnih prepirki? Možda je bilo svađa, a tko se danas ne posvađa. Ujutro je on normalno otišao put Požege, a kasnije sam doznao da je snaha već rano ujutro spakirala kofere i planirala napustiti dom i njega, piše Net.hr.

Policija opet reagirala

U međuvremenu je okrenula broj policije. U dvorište su policajci došli s jednim vozilom i jednim kombijem. Sina više nije bilo u kući, a nije bilo ni mene, pa ga je moja žena nazvala na mobitel da dođe kući jer da je u dvorištu policija i da ga trebaju”, tvrdio je ranije otac uhićenog Potočanca.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao i Hrvatski zavod za socijalni rad oštro su osudili svaki oblik nasilja kao neprihvatljivo društveno ponašanje koje zaslužuje svaku osudu i sankciju.

Nakon što je izašao iz istražnog zatvora, policija je opet morala postupati kod ovog HDZ-ovca u Slavoniji. Njegova je supruga tvrdila da joj Potočanac nije dao vidjeti djecu i da i dalje trpi nasilje.

“Rekla sam mu da ću doći po djecu. Čekala sam sat vremena i 15 minuta ispred kuće, zvala sam i policiju, ali otišla sam bez djece. Prije mjesec dana izašla sam iz kuće kao žrtva obiteljskog nasilja, i dalje trpim nasilje jer kao majka ne mogu vidjeti svoju djecu. A moj suprug koji je prijavljen za obiteljsko nasilje i povredu prava djeteta boravi s našom djecom i ne da mi da ih vidim”, ispričala je krajem siječnja, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari