HEP: Cijena električne energije neće se mijenjati

Hrvatska elektroprivreda (HEP), zbog solidarne naknade od tri lipe po kilovatsatu na cijenu električne energije, neće mijenjati konačnu cijenu električne energije za svoje kupce, objavljeno je u četvrtak iz HEP-a.

“Neovisno o načinu na koji će se provesti naplata solidarne naknade prema uredbi Vlade, konačna cijena električne energije za HEP-ove kupce neće se mijenjati”, navodi se u priopćenju HEP-a a prenosi Hina.

Vlada je u četvrtak donijela uredbu prema kojoj će kućanstva na cijenu električne energije plaćati solidarnu naknadu od tri lipe po kilovatsatu, čime će se financirati energija za kućanstva iz kategorije ugroženih kupaca.

Ugroženi kupci su oni koji privremeno ili trajno ne mogu plaćati energiju, a uvjeti su da su korisnici zajamčene minimalne naknade, članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade, korisnici osobne invalidnine ili da žive u kućanstvu s korisnikom osobne invalidnine.

Status ugroženog kupca i visinu potpore utvrđivat će centri za socijalnu skrb. Sredstva prikupljena od solidarne naknade opskrbljivači će uplaćivati u državni proračun.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari