IZLETNIČKE 'AVANTURE'

HGSS ga spašavao haski zapregom: Mladić se poskliznuo i pao u jezero na Plitvicama

Foto: RTL / HGSS

Koristite samo označene i dopuštene staze, posebice u zaštićenim područjima, apeliraju iz HGSS-a

HGSS u Gospiću opet je imao zanimljiv vikend koji je srećom završio dobro, a moglo je vrlo lako biti drugačije. Spasili su 27-godišnjaka koji se oskliznuo sa slapa nedaleko špilje Golubnjača i nezgodno pao u jezero.

HGSS-ovci su poziv primili u 18 sati od dežurnog tima Hitne medicinske pomoći (HMP) u Nacionalnom parku Plitvička Jezera. Tim HMP-a uz pomoć čuvara prirode je uspio izvući mladića iz jezera te ga imobilizirati, ali zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu ga mogli transportirati do kola HMP-a.

Unesrećeni se, kažu, žalio na jake bolove u leđima, a kako je staza bila vrlo uska korištena je haski zaprega kako bi ga se lakše izvuklo. U 19.30 sati spašavatelj su došli do njega, a u 20 sati je bio u kolima HMP-a te je povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija uspješno završena.

”Da stvar bude zanimljivija, područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta. Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku, a mi mu želimo brzi oporavak”, poručili su iz HGSS-a.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari