INTERVENCIJA NA SILVESTROVO

HGSS-ovac o spašavanju tate s dvoje djece: ‘Da su otišli 200 metara dalje…’

Nitko nije bio ozlijeđen pa nije bilo potrebe za nosilima, kazao je pročelnik HGSS-ove stanice Split

Splitski HGSS spasio je na Silvestrovo oca s dvoje djece koji su zalutali na Mosoru.

„Uhvatio ih je mrak i to zasigurno nije bilo nimalo ugodno. Ali ono što su oni napravili školski je primjer kako se u takvim situacijama treba ponašati. Prvo su obavijestili bližnje, a potom centar 112 koji je dojavu proslijedio nama. Svaku uputu koju smo im dali poslušali su do zadnje riječi i to je zaista vrlo bitno, olakšali su nam potragu i spriječili mogući tragični scenarij. Iako su imali loš signal uspjeli su nam poslati svoju lokaciju. Kako im je i rečeno, ostali su na njoj, jer da su se maknuli u bilo kojem smjeru 200 metara, teško bismo ih pronašli, kazao je za 24sata pročelnik HGSS-ove stanice Split, Darko Gavrić Ćerćo.

Nakon što su se uspeli, zadržavši se neko vrijeme na vrhu, krenuli su se spuštati. Sunce je počelo zalaziti. Stazu je bilo teško pratiti. Izgubili su se na oko 1000 metara nadmorske visine.

„Naši spašavatelji do njih su stigli za nešto više od sat vremena od dojave. Akcija je zaista bila brza i efikasna, i srećom je sve dobro završilo. Tu su situacije u kojima vrlo često može zavladati panika, ona je neizbježna i tada se donose brojne pogrešne odluka poput one da se kreće dalje bez obzira što je akcija pokrenuta“, objasnio je Gavrić.

„Nitko nije bio ozlijeđen pa nije bilo potrebe za nosilima, nitko nije ni promrzao jer je popodne bilo ugodno i toplo za ovo doba godine i nije bilo potrebe za utopljavanjem. Dopratili smo ljude do njihovog automobila, fotografirali se zajedno i završili. Ovo je za kraj godine ispala jedna zaista lijepa priča“, kazao je Gavrić, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari