GRAD POD VODOM

Video |HGSS spašavao obitelj s troje male djece iz vode, u Hrvatskoj Kostajnici nestvarni prizori – voda se slijeva izkuća!

Idi na originalni članak

Po ulicama plove čamci, Una je brza i opasna rijeka i poplavila je sve kuće. Stanovnici se ne žale, ali kažu da je to što nema nasipa, učinilo svoje

Oglas

Ulice u Hrvatskoj Kostajnici potpuno su pod vodom, a naša reporterka Ivana Ivanda Rožić uživo se javila te posvjedočila da dramatično stanje još traje.

“Razgovarala sam s pripadnicima HGSS-a prije, sat vremena imali su ozbiljnu intervenciju i spašavali su obitelj s troje male djece koja je zapela u vodi. Una je ozbiljna i brza rijeka, izlila se iz korita, doslovno prešla preko kuća i poplavila ulice”, izvijestila je reporterka.

Kamere RTL Danas uživo su snimile gotovo nestvaran prizor – iz doslovno svakih vrata u mjestu sada voda izvire prema van kako voda otječe iz poplavljenog mjesta.

Umjesto automobila, na najprometnijim ulicama danas plutaju čamci. I naša reporterka gazila je po vodi do gležnja u središtu grada. “Sve žurne službe na terenu su, kao i 50 pripadnika Hrvatske vojske. Ljudi se ne žale, kažu da je vode jednostavno previše, a da je nedostatak nasipa učinio svoje”, izvijestila je naša reporterka.

Naše kamere večeras su uživo prenosile slike iz potpuno poplavljenih kuća.

Naše kamere uživo su prenosile i dramatične scene u samim kućama koje su još pod vodom. Dobro je da je razina vode, koja je dosezala i metar oko pojedinih kuća, sada počela opadati. No voda je i dalje u objektima, a štete su ogromne.

Kuća u kojoj su bile naše kamere, morat će se potpuno obnoviti, a namještaj u njoj bio je skoro nov. Kuća je postala dio velike vodene površine, sve u njoj doslovno pliva.

“Svi govore da je ono najgore to što je u šest mjeseci ovo druga poplava. Ali ne krive nikoga iz žurnih službi, oborina i vode naprosto je bilo previše”, rekla je naša reporterka hodajući po kući koja je potpuno poplavljena, donosi RTL Danas.hr.

Exit mobile version