HNS PODNIO KAZNENU PRIJAVU: ‘Ista ekipa u dvije inicijative smanjuje prava žena i manjina krivotvorenjem potpisa’

U HNS-u smatraju da inicijative ‘lažima i krivotvorenjem potpisa’ uzimaju desetke milijuna kuna

Hrvatska narodna stranka (HNS) podnijela je u srijedu kaznenu prijavu DORH-u protiv organizatora građanskih inicijativa “Narod odlučuje i “Istina o Istanbulskoj” kako bi se utvrdilla kaznena odgovornost i sankcionirali svi koju su sudjelovali u unošenjima OIB-a preminulih osoba i stranih državljana te onih koji su kopirali liste s prošlog referenduma o braku.

“Ista ekipa u dvije inicijative smanjuje prava žena i prava manjina krivotvorenjem potpisa i manipulacijama. Danas se hrvatske građane ovršuje za 500 ili 1000 kuna, a oni lažima i krivotvorenjem potpisa žele uzeti ovoj državi, građanima i proračunu desetke i desetke milijuna kuna. Zbog toga smo podignuli kaznenu prijavu“, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon što je objavljen podatak da referendumske inicijative nisu skupile dovoljan broj valjanih potpisa, a da je neispravnih bilo desetak posto.

HNS u priopćenju ističe kako poštuje pravo svih građana da se okupljaju, prosvjeduju i pozivaju na referendume, pa čak i “ovih inicijativa koje već godinama kontaminiraju javni prostor nazadnim inicijativama koje ne priliče niti 21. stoljeću u kojem živimo niti naprednim zapadnim demokracijama kakva težimo biti, sve dok se one odvijaju u skladu sa zakonima”.

HNS navodi kako ono što ne može tolerirati su manipulacije i krivotvorenje javnih isprava poručivši da je odgovornost na svima nama, osobito političkim strankama, da se ovakve pojave spriječe i u konačnici u potpunosti eliminiraju iz društva.

“Nakon što je Povjerenstvo utvrdilo niz manipulacija, krajnje je vrijeme da se do kraja raskrinkaju organizatori ovih inicijativa kao obični manipulatori koji imaju jako opasne ciljeve i svaki odgovoran političar, koji ne potpiruje najniže strasti i ne skreće pažnju s merituma, dužan je ovakve manipulacije osuditi”, ističe HNS.

Vijesti.hr
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views