NEVJEROJATNO

Horvatinčić u Istri gradi kuće s bazenom, a odlazak u zatvor odgađa ”zbog teške bolesti”!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tomo Horvatinčić na zagrebačkom Županijskom sudu uspješno odgađa odlaske na odsluženje zatvorske kazne zbog teškog zdravstvenog stanja i operacije u inozemstvu.

No, u isto vrijeme  u istarskom mjestu Barat njegova tvrtka Hoto Istra investira u luksuzne nekretnine, piše Index. Taj projekt započeo je pred kraj i nakon završetka suđenja na kojem je pravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće.

Kako piše Index gradilište obuhvaća nekoliko objekata i u centru je sela, a izuzev radnika, selo je izvan sezone pusto, prenose Vijesti.hr

Od prosinca 2019. godine Horvatinčić odgađa odlazak u zatvor. U zatvorski se Centar za dijagnostiku trebao javiti 30. ožujka 2020. godine, ali je dobio šestomjesečnu odgodu odlaska u zatvor “zbog pogoršanja postojeće kronične bolesti”, a dok je trajao taj rok, Horvatinčić je u kolovozu prošle godine promijenio adresu iz samoborske u zagrebačku te ubrzo, 1. rujna, kad mu je prva šestomjesečna odgoda ulazila u zadnji mjesec, Horvatinčić je potpisao punomoć iz koje je vidljivo da je labinskoj tvrtki A. G.M. Projekt, čiji je vlasnik i direktor

Davor Mileta, prenosi ovlast da u njegovo ime poduzima sve radnje i potpisuje “svu potrebnu dokumentaciju vezano za ishodovanje posebnih uvjeta, potvrdu glavnog projekta i građevinske dozvole kod svih nadležnih organa” za njegove parcele u naselju Barat, općina Kanfanar, “a u svezi rekonstrukcije stambene građevine – H1 (obiteljske kuće s dvije stambene jedinice) te gradnje otvorenog bazena”, piše Index.

Mjesec dana kasnije ponovno je zatražio i dobio odgodu odlaska u zatvor, do 26. siječnja 2021. godine, a kako razlog je navedeno “znatno pogoršanje postojeće kronične bolesti, koja se ne može liječiti unutar zatvorskog sustava”.

Ovih dana liječnički konzilij Zatvorske bolnice u Zagrebu debatira treba li mu dopustiti novu odgodu, tj. može li u okviru zatvorskog sustava dobiti adekvatnu liječničku skrb. Čim dođu do zaključka, s njim će upoznati suca istrage koji će donijeti odluku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari