MOŽDA ĆE I DULJE

Horvatinčić u ponedjeljak izlazi iz zatvora; Ide u Krapinske toplice na rehabilitaciju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U toplicama će provesti 21 dan na rehabilitaciji

Tomo Horvatinčić (73), koji se trenutno nalazi u zatvoru u Lipovici gdje izdržava kaznu od četiri godine i deset mjeseci zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici u ponedjeljak ujutro bit će premješten u Krapinske Toplice na 21 dan, doznaje Jutarnji list.

Horvatinčić tamo odlazi na rehabilitaciju nakon što su iz zatvorske bolnice kazali kako mu ne mogu pružiti odgovarajuću skrb. Podsjetimo, Horvatinčić je više puta odgađao služenje kazne nakon pravomoćne presude, pravdajući se zdravstvenim stanjem.

Što nakon 21 dana rehabilitacije?

Tako će Horvatinčić u ponedjeljak biti prevezen u Specijalnu bolnicu u Krapinskim toplicama u pratnje pravosudnih policajaca. Ovisno o sigurnosnoj procjeni znat će se hoće li svo vrijeme biti pod nadzorom pravosudne policije.

Nakon 21 dana na rehabilitaciji, liječnik mu može predložiti produljenje rehabilitacije, a najduže to može trajati šest mjeseci. Ako bi se procijenilo da mu je osim 21 dana bila potrebna duža rehabilitacija može se tražiti i prekid kazne.

Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen kazao je za Jutarnji list kako mu nije poznato da njegov branjenik ide u Krapinske toplice, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari