IDE U ZATVOR?!

Horvatinčiću sud odbio žalbu kojom je tražio odgodu zatvorske kazne!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tomislavu Horvatinčiću odbijena je žalba kojom je tražio odgodu izvršenja zatvorske kazne za usmrćivanje talijanskog bračnog para Salpietro svojom jahtom u ljeto 2011. godine. 

Ova odluka, koju je sutkinja Županijskog suda donijela jučer, još nije konačna jer i na nju Horvatinčićeva obrana ima pravo žalbe, no ako ona ostane, to znači da će Horvatinčić morati u zatvor, piše Index.

Osuđen je, podsjetimo, na četiri godine i deset mjeseci.

Indexu je Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen potvrdio da će se žaliti na ovu odluku.

Kazao je kako je njome jako iznenađen.

“Odluka je donesena u rekordnom roku. Ja radim 30 godina i ovo još nisam doživio. Obično 15 dana traje prikupljanje dokumentacije. Prvo se traži od Svetošimunske bolnice odgovor mogu li ga liječiti. Obično je to očitovanje zatvorske bolnice dovoljno, no u njegovom slučaju prvi put nakon bolnice je traženo dodatno vještačenje”, rekao je.

VIDEO DANA:

Potvrdio je da će se žaliti i još je jednom ukazao na, kako je rekao, neobičnu brzinu donošenja ove odluke.

“Ja sam žalbu podnio 29. lipnja, a ovo je riješeno jučer, 2. srpnja, a ne može se donijeti odluka bez bolnice. Kod Horvatinčića je u ovom slučaju sve čudno, kad je odgođeno, onda se ljudi čude, kad nije, onda se mi žalimo”, rekao je Indexu Horvatinčićev odvjetnik.

Podsjetimo, Horvatinčić je prije nekoliko dana, nakon što je objavljeno da je ponovno tražio odgodu odlaska u zatvor, napao medije da provode hajku kakve nije bilo ni u komunizmu. Poručio je i da mu se mora dokazati krivnja.

U naknadnom istupu poručio je da se od njega napravilo najvećeg kriminalca i da je narod željan krvi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari