HRT napokon otkrio karte: Najveću plaću ima glavni ravnatelj Goran Radman

Idi na originalni članak

Hrvatska radiotelevizija objavila je sve podatke o prosječno isplaćenima bruto plaćama svih zaposlenika HRT-a u prvom kvartalu 2015. godine.

Oglas

Najveću plaću ima glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, i ona iznosi 42.073,58 kuna. Druga po veličini pripada ravnatelju PJ-a – 31.235,78 kuna, treća novinaru-mentoru i iznosi 26.695,77 kuna. Četvrta po veličini je plaća savjetnika-mentora i mjesečno izosi 24.322,08 kuna.

Novinari-urednici imaju bruto plaću 8.669,82 kuna, komentatori 17.120,75 , a izvršni urednici 23.215,83 kuna. Glavni urednik dobiva 21.092,96 kuna.

HRT piše da je prva javna ustanova u Republici Hrvatskoj koja se odlučila na ovaj potez.

Navodi da se pri objavljivanju podataka ”osobito vodio računa o poštovanju svih pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske, posebice Zakona o HRT-u, Zakona o radu, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o pravu na pristup informacijama. Objava ovih podataka poštuje i mišljenje povjerenice za informiranje RH”.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman otkrio je i zbog čega je podatke objavio sada, a ne prije, kada je na njima inzistirao Sabor.

“Kao glavni ravnatelj HRT-a nikada nisam imao namjeru tajiti plaće zaposlenika jer nemamo što skrivati. Radimo transparentno i odgovorno, a to pokazuju rezultati. Mi smo danas objavili sve što smo mogli i smjeli, a da pri tome nismo prekršili zakone Republike Hrvatske. Objavili smo bruto plaće i nismo otkrivali osobne podatke zaposlenika. Osim mojih, a ja sam ih pristao otkriti. Sabor je tražio nešto drugo, osobne podatke i neto iznose plaća. Time se, zbunjujući javnost, vješto manipuliralo”, rekao je Radman.

Exit mobile version