VELIK INTERES JAVNOSTI

Hrvati navalili na rasprodaju! Od motora do bagera: Država rasprodala sva vozila na licitaciji

Titulu najskupljeg vozila držao je bager iz 2005. Općine Polača kojem je početna cijena bila 14 tisuća eura

Policijski motor za 400, ili deset poštarskih za 150 eura. Sve se to moglo kupiti na dražbi vozila iz ministarstva, policije, pošte, Hrvatskih cesta.

U manje od 20 sekundi, cijena policijskom kombiju porasla je sa 700 na 2650 eura. Od danas je u civilnim rukama. “Cijene su postavljene niske, ali obično se popnu dva do tri puta nego što je postavljena početna cijena”, kaže Damir Kralj iz Zagreba koji je bio na licitaciji vozila za RTL Danas.hr.

Svi ljudi koji su bili na dražbi automobile kupuju gotovo na neviđeno. Imali su ih priliku razgledati, ali ne ulazeći u njih i ne provjeravajući stanje motora.

“Nema gledanja, samo viđeno – kupljeno, a kakav je faktor sreće to ćemo vidjeti. Možda ćemo imati sreće, a možda ne – nadam se da hoćemo”, rekao je Zlatko Banoci iz Zagreba.

Slobodan Ilić dodao je da on ima određenu cijenu do 1200 eura najviše, a nakon toga odustaje. “Ne znaš što je u autu, ne znaš kakav je motor, što je najvažnije, kod Caddyja su najskuplji motori, ako je motor riknuo, džaba si bacio novce”, kazao je.

Tko ponudi više – njegovo

Na dražbi za sve vrijedi isto pravilo – tko ponudi više, njegovo je!

“Ovo vozilo je od Hrvatske pošte, koristilo se u službene svrhe i sada je rashodovano, s obzirom na stanje i kilometražu, i način prodaje – javna dražba. To je najtransparentniji način prodaje, nitko nikome ne može pogodovati, a postiže se najbolja cijena. – Iz koje je godine? Iz 2016. – Koja je cijena? Početna cijena je 2500 eura plus PDV”, kazao je voditelj licitacijske prodaje Mario Perić.

Licitiralo se i za automobile političara – kupcima su najzanimljiviji, ali nisu najskuplji. Ipak, titulu najskupljeg držao je bager iz 2005. Općine Polača kojem je početna cijena bila 14 tisuća eura, a prodao se i stariji iz 1997. godine kojem je s početnih 2200 eura cijena narasla na 14 200 eura.

Velik interes bio je i za vozila Pošte. Kupujete li mačka u vreći ili ćete financijski profitirati, stvar je osobne procjene. Gospodin Slobodan ima pozitivno iskustvo s kombijem HŽ-a.

“Bio je odličan, a svi su mi vikali – pa kud si uzeo onaj od HŽ-a, to je potrošeno, a auto bio bombon. Vozio sam ga šest godina i prodao, za tri puta više novca nego što sam ga kupio. Dobro sam prošao, nisam puno u njega ulagao, samo je nedostajao akumulator kojeg sam kupio”, kazao je.

Nakon četiri sata prodana su gotovo sva vozila, čak i ona bez kotača i motora, a u državni proračun bit će uplaćeno oko 300 tisuća eura, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari