'PA ŠTO SMO DO TOGA DOŠLI'

Hrvati se žale na situacije koje su zatekli na groblju: ‘Kakva moralna nula moraš biti da to napraviš?’

Idi na originalni članak
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Mnogi su podijelili svoja iskustva i istaknuli kako je u pitanju uobičajena pojava. ‘To rade, znam odmalena i preprodaju cvijeće’, opisuje jedan

Oglas

Zgrožen, reditovac postavlja pitanje “Kakva moralna nula moraš biti da kradeš cvijeće s grobova”, i opisuje svoje iskustvo:

“Javila teta da je bila jučer na groblju, ostavila ikebanu i buket. Došli mi danas staviti svoje stvari, kad ono – pola ikebane iščupano, a ruža iz buketa nigdje, samo zelenjava ostala. Netko pobrao sebi valjda. Pa što do toga smo došli?”.

‘Samo ove godine četiri puta sadili maćuhice’

Nakon reda šala “kako su sigurno u pitanju mali ‘adezeovci”, mnogi su podijelili svoja iskustva i istaknuli kako je u pitanju uobičajena pojava. ” To rade, znam odmalena i preprodaju cvijeće. Gmazovi neodgojeni.”; ” Mom tati s groba na finom varaždinskom groblju, glavni prolaz, samo ove godine četiri puta ukrali posađene maćuhice. Mama jadna svako toliko sadi nove, puno brine o tom grobu, fali joj tata (i meni isto), neće odustati od tog cvijeća.

Ponekad se pitam kaj bih pitala tu osobu koja krade s tuđeg groba. Je l’ fakat kruha gladna? Kako se netko može spustiti tako nisko? Je l’ uopće svjestan koliko je to jadno?” , ” Meni doslovno neko flance izvadili kraj ograde u ulici, koji k*, onak’ pa dao bi ti ih da si pitao”, ” U Varaždinu na groblju bili prošli tjedan u 8 ujutro. Vratili se poslije ručka iz zajebancije jer je stari bio paranoičan…Naravno da su apsolutno sve maznuli.”, opisuju reditovci.

‘Rekli mi da stavljaju GPS u aranžmane’

Neki su se pomirili s time, dok su drugi čuli i kako se pribjegava tehnološkim rješenjima. “Već desetljećima viđeno, očito si novi na groblju, ja sam ih sve zaje**o, ne odlazim na groblje kad mi crkva kaže pa trošim na lampione i cvijeće, pa da susjedi vide je l’ sam bio, nego kad ja želim. Riješen problem.”, , opisuje jedan. Slično govori i drugi: “Zato idem sto ranije na groblje. Odradio sve u subotu. Ništa ne vidim, ništa ne čujem. Sljedeće godine sve ispočetka. “Žao mi je. Danas mi je cvjećara rekla da ljudi stavljaju lokator.”, zaključuje drugi, piše Net.hr.

Exit mobile version