SAD JE DOSTA!

Video |Hrvatska europarlamentarka objavila rat – zraku u čipsu: ‘To je prijevara!’ Stručnjak: ‘Bez toga, čips bi bio mlitav i nikakav’

Idi na originalni članak

Europarlamentarka Biljana Borzan najavila je rat čipsu. Kaže, vrećice čipsa pune su zraka i da je “unutra više ničega, nego proizvoda”. Tvrdi da je to prijevara

Oglas

Borzan je, inače, poznata po borbi za potrošače. Ipak, danas su joj se javili stručnjaci. Oni objašnjavaju da kada bi u vrećici bilo zraka, da bi čips bi mlitav i nikakav, ali zato ima dušika, koji nije tamo bez veze, nego čuva svježinu.

Za RTL Direkt, teoriju o čipsu je objasnio Mario Ščitar s katedre za pakiranje Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

“Metoda zamjene kisika unutar pakiranja s plinom dušikom, koji je inertan i koji zbog toga štiti proizvod od oksidacije i produžava mu rok trajnosti”, objašnjava Ščitar.

Kaže da napuhnuta vrećica čipsa ima ulogu da tijekom pakiranja transporta do kupca može doći neusitnjen, pa da se onda može jesti u ploškama, kako je i narezan, piše Danas.hr.

Exit mobile version