ZIMA SE NE ŠALI

Video | Hrvatska pod alarmom! Stižu hladni dani, obilna kiša i snijeg, idući tjedan izgledna nova doza oborina

Prema večeri na zapadu unutrašnjosti će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj

Vrijeme će u subotu biti promjenljivo, na zapadu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i obilnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a tijekom dana će se širiti i na ostale predjele, a ponajprije na Jadranu može i zagrmjeti prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri na zapadu unutrašnjosti će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj.

Ujutro mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u gorju jak s olujnim udarima, sredinom dana na sjeveru u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura.

Temperatura zraka između 13 i 19 Celzijevih stupnjeva, u višem gorju te na sjeverozapadu od 5 do 10, u drugome dijelu dana u osjetnom padu.

Cijela Hrvatska danas se nalazi pod alarmom – za priobalje je upaljen narančasti alarm, dok je ostatak Hrvatske u žutome.

Nova doza oborina sredinom tjedna

U nedjelju će vrijeme biti stabilnije i sunčanije, još malo snijega moguće je u noći i ujutro uglavnom u gorju, a kiše na jugu, dok će drugdje biti većinom suho, ali posvuda i osjetno hladnije, javlja Damjana Ćurkov Majaroš za RTL Danas.

Još hladnije će biti početkom novog tjedna, kada će jutarnja temperatura u većini unutrašnjosti biti i ispod -5 °C, a blagi minusi su mogući i ponegdje na sjevernom Jadranu. Nova doza oborina očekuje nas sredinom tjedna, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari