PROGNOZA VREMENA

Hrvatska se probudila smrznuta: U dijelovima zemlje temperatura ispod -2! Kakvo nas vrijeme čeka?

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Hrvatsku u četvrtak očekuje uglavnom suho te djelomice, na Jadranu često i pretežno sunčano vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Iako se dijelom razvedrilo, lokalno ima povećane naoblake, u unutrašnjosti i pojave magle, prognozirala je Tea Blažević za N1 televiziju. Iz HAK-a upozoravaju vozače na smanjenju vidljivost, ali i poledicu, uslijed niskih temperatura.

U ovim trenucima -2,7 je temperatura u Gospiću. U nastavku dana temperaturne vrijednosti će na kontinentu ovisiti o duljini zadržavanje magle. Ipak, u većini predjela, osobito duž obale danas će biti pretežno sunčano.

Petak donosi većinom sunčane prilike diljem zemlje, no prema večeri će s jugozapada rasti naoblaka.

U danima vikenda lokalno može pasti malo kiše, prije svega na jugu Jadrana i u gorju, gdje u najvišim predjelima može pasti i joša malo snijega. Zimskom dojmu pridonijet će i vjetar sjevernog smjera, na moru jaka bura s olujnim udarima.

Damjana Čurkov Majaroš je za RTL prognozirala da će u petak biti većinom suho, ujutro i dalje magla i niski oblaci, ponegdje i mraz, a zatim sunčana razdoblja.

Pogledajte video prognozu RTL-a:

Već u subotu opet većinom oblačno, potkraj dana i u nedjelju uz slabe oborine, u gorju i snijega. Temperatura se do kraja tjedna neće previše mijenjati – jutarnja oko nule, dnevna ispod 10, ali u novom tjednu ipak nešto hladnije.

U petak će na Jadranu okrenuti na jugo – po jačini ni blizu onom od jučer, ali dovoljno da navuče oblake i pokvari raspoloženje. Za vikend je na redu škura bura, bit će i olujnih udara, a kiše ponajprije na jugu zemlje. Temperatura se neće previše mijenjati pa jutra ostaju prohladna, ali danju uz obalu razmjerno ugodno.

Početak novog tjedna većinom suh, no čini se da već sredina tjedna nosi novu oborinu, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari