PROGNOZA VREMENA

HRVATSKA U CRVENOM! Temperature i do 40 stupnjeva, ali moguće je i nevrijeme

Na sjevernom Jadranu dosta sunca, ali će mjestimice uz jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru i Lici, kao i unutrašnjosti Istre, biti malo kiše ili grmljavinskog pljuska, rijetko i uz samu obalu

Iznimno vruće bilo je jučer na istoku zemlje, podjednako neugodno bilo je i unutrašnjosti Dalmacije, ali vrlo vruće je bilo u cijeloj zemlji, na zapadu i sparno. Naime, suh zrak u polju vedrine nalazi se istočnije od naših krajeva, dok je nestabilnije na zapadu kontinenta. Malo vlage stiže danas i do nas te ćemo biti u rubnom području nestabilnosti uz nešto češći razvoj oblaka, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.

U noći će se rijetki zaostali oblaci izdizati i nestajati pa će sutrašnje jutro opet biti pretežno vedro. No, iako mirna, bit će to u unutrašnjosti još malo toplija noć. Ostaje temperatura uglavnom iznad 20 °C, toplo bi moglo biti čak i ponegdje u gorskim krajevima, dok vrlo toplo, 25-26 °C ostaje na moru. Temperatura će posvuda brzo rasti pa će ponegdje već od 8 sati ujutro biti vruće.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano i vrlo vruće pa i sparno, ali bit će mjestimice razvoja oblaka, a onda moguće i prolazno kraćih pljuskova koji mogu biti intenzivniji, osobito s pojačanim vjetrom. Temperatura do pljuskova oko 36-37 °C.

Na istoku većinom sunčano, ali krajem dana na zapadu i u Posavini moguć pokoji izraženiji pljusak. Ostaje podjednako vruće, između 35 i ponegdje vrlo visokih 38-39 °C.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, kao i iznimne vrućine. Vjetar s mora tek slab, a temperatura opet onda malo viša, između 34 i 38 °C.

Na sjevernom Jadranu dosta sunca, ali će mjestimice uz jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru i Lici, kao i unutrašnjosti Istre, biti malo kiše ili grmljavinskog pljuska, rijetko i uz samu obalu. Možda samo kasno navečer više kao pojačan vjetar. Do tada razmjerno mirno i vrlo vruće.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu vrlo tople noći, vrlo vrući dani, pomoći će malo maestral u četvrtak i petak. Subota se čini mirnija, sparnija i još neugodnija, ali i ovdje s nedjelje na ponedjeljak stiže promjena uz pljuskove, grmljavinu i nevere. Upitno je još koliko će južno pogoršanje zahvatiti Jadran, ali prekida se zasigurno toplinski val, napokon uz normalnije temperature barem nekoliko dana idućeg tjedna

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Iznimna vrućina nastavlja se do kraja tjedna, a bit će opet i malo stabilnije na kopnu u četvrtak i petak. Od subote opet raste vjerojatnost za popodnevne pljuskove, a čini se pravo pogoršanje vremena stiže u drugom dijelu nedjelje i osobito u noći na ponedjeljak kada će biti i lokalno jačeg nevremena uz osjetniji pad temperature, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari