NELOGIČNA ODLUKA

Hrvatska ‘zabranjena’ Austrijancima: Žele da ostanu doma, neće doći niti za Tijelovo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

I sami turisti, neugodno su iznenađeni time kako se postavila austrijska strana

Austrija nije liberalizirala putnički promet prema Hrvatskoj iako po pitanju novozaraženih jako dobro stojimo. Antipatična gesta i potpuna enigma za Hrvatsku, ali, bome, i za mnoge u Austriji jer nam iz te zemlje dolazi gotovo 1,5 milijuna turista koji samo čekaju da skoknu na Jadran, piše Večernji list.

Šef austrijske diplomacije i dalje apelira na Austrijance da općenito ne odlaze na “nepotrebna putovanja” i da odmor provedu u Austriji. Odluku o tome kada će ukinuti epidemiološke mjere prema Hrvatskoj donijet će idući tjedan. Taman na vrijeme da Austrijancima ne padne na pamet da bi za Tijelovo 11. lipnja i dugi vikend, što je moglo pokrenuti prvi veći val putovanja iz te zemlje prema hrvatskoj obali. Hrvatski turistički radnici vjeruju da je u pozadini nelogičnog popisa zemalja prema kojima Austrija popušta ograničenja upravo ta računica.

Domaći turistički radnici, koji nisu uvijek i isključivo samo turistički domaćini nego i oni koji Hrvatima organiziraju putovanja u inozemstvo, a u konačnici su i sami turisti, neugodno su iznenađeni time kako se postavila austrijska strana.

Na Jadranu je sada oko 1600 gostiju iz Austrije i interesa ima.

“Cijelo vrijeme pandemije ima interesa za Hrvatsku, a u svibnju je i dodatno pojačan. Agencije su počele raditi i nema otkazivanja rezervacija za razdoblje nakon 15. lipnja. Svakodnevno primamo brojne upite za dolazak u Hrvatsku”, rekao je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Beču za Večernji list koji dodaje da mnogi austrijski gosti jedva čekaju ukidanje ograničenja vezano za Hrvatsku.

Iz Hrvatske udruge turizma poručuju da se nadaju da će Austrija uskoro, uz preporuke Europske unije, poslušati i želje svojih građana.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views