'HVALA GRAĐANIMA'

Hrvatski Caritas u samo četiri dana prikupio 170.000 eura za pomoć BiH

Idi na originalni članak
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Hrvatski Caritas uspješno je prikupio 170.000 eura za stanovništvo pogođeno nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini, u humanitarnoj akciji koja je trajala od petka, 4. listopada, do danas. Od tog iznosa, 100.000 eura osigurala je Hrvatska biskupska konferencija iz svog Interventnog fonda, dok su građani donirali dodatnih 70.000 eura.

Oglas

Tijekom akcije zabilježeno je 15.000 poziva na donatorskoj telefonskoj liniji, čime je prikupljeno više od 12.000 eura. Pomoć će biti usmjerena najugroženijima, a sredstva će se koristiti za nabavu hrane, vode, higijenskih potrepština, materijala za čišćenje te pumpi za vodu, kao i za obnovu oštećenih kuća.

Prikupljeni novac već je danas uplaćen Caritasu Bosne i Hercegovine kako bi pomoć što prije stigla do onih kojima je najpotrebnija. Hrvatski Caritas nastavlja s akcijom, omogućujući donacije putem telefonskog broja 060/9010, a prikupljanje će se provoditi i u svim crkvama u Hrvatskoj u nedjelju, 13. listopada.

Ova akcija organizirana je u odgovoru na razorne poplave koje su najteže pogodile područja Jablanice, Hadžića, Konjica, Kiseljaka i Fojnice, uzrokujući velike ljudske i materijalne gubitke.

Exit mobile version