HRVATSKI LUMENI Pregršt medalja za naše srednjoškolce na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi

Na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi, održanoj od 11. do 17. kolovoza u Tveru u Rusiji, hrvatski predstavnici Petar Bratulić i Fabijan Čorak osvojili su zlatne medalje, Vedran Mihal srebrnu medalju, a Hrvatska je ekipno zauzela šesto mjesto, što je još jedan veliki uspjeh u povijesti sudjelovanja Hrvatske na svjetskim olimpijadama znanja, priopćilo je u četvrtak Hrvatsko geografsko društvo.

geo3

Hrvatsku su na ovogodišnjoj olimpijadi predstavljali Vedran Mihal (gimnazija “Matija Mesić”, Slavonski Brod, od srpnja ove godine student FER-a u Zagrebu), Petar Bratulić (gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin, od srpnja student Matematičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu), Fabijan Čorak (XV. gimnazija, Zagreb, od srpnja student FER-a u Zagrebu) i Martin Malović (XV. gimnazija, Zagreb, od srpnja student Geografskog odsjeka PMF-a u Zagrebu).

Učenici su selektirani na temelju višegodišnjih sudjelovanja i ostvarenih rezultata na državnim natjecanjima iz geografije koja se provode od 1994. godine. Učenike su na olimpijadu vodili Dubravka Spevec, članica Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva te Ivan Čenjevac, potpredsjednik Hrvatskog geografskog društva.

Hrvatski učenici su na svim geografskim olimpijadama na kojima su sudjelovali osvajali medalje, a na zadnje tri Hrvatska je u samom svjetskom vrhu.

Vedranu Mihalu to je treća medalja na svjetskim geografskim olimpijadama (zlatna medalja 2014., srebrna 2013. i 2015.), a napredak su ostvarili Fabijan Čorak (prošle godine brončana, ove godine zlatna medalja) i Petar Bratulić (prošle godine srebrna, ove godine zlatna medalja), priopćeno je iz Hrvatskog geografskog društva.

I učenici i njihovi voditelji zaslužuju velike čestitke!

geo1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari