VREĆA PUNA SENDVIČA, SOKOVA I VODE

Hrvatskim vatrogascima pomogao njemački milijarder dok su gasili požar: ‘Osvježenje su nam ponudili s mega jahte’

Foto: Facebook DVD Zlarin

U blizini mjesta intervencije nalaze se dva kafića, no piće im je ponuđeno s luksuzne jahta koje je u vlasništvu jednog Nijemca

Vatrogasci iz Zlarina imaju u posljednje vrijeme puno posla s gašenjem požara. Nakon zadnje intervencije na kojoj su bili, objavili su na Facebooku neobičan status:

“Opet Kakan, opet mi, samo u društvu kolega iz JVP Šibenik i DVD Zablaće ovaj put, stotinjak metara od lokacije zadnjeg gašenja i naravno opet vrh brda. Jako jugo, zahtjevan teren, tri fire bossa u zraku, relejna dobava s dvije pumpe i cca 450 m cijevi. Zanimljiva i iscrpljujuća intervencija”, napisali su.

U blizini mjesta intervencije nalaze se dva kafića, no piće im je ponuđeno s luksuzne jahta koje je u vlasništvu jednog Nijemca.

“Unatoč postojanju dva ugostiteljska objekta u samoj blizini, osvježenje su nam smirajem dana ponudili s mega jahte Vibrant Curiosity, koja je na slici, vlasništvo njemačkog poduzetnika Reinholda Würtha”, zaključili su.

Predsjednik DVD-a Zlarin Dario Gregov, koji je jučer s kolegama iz JVP-a Šibenik i DVD-a Zablaće gasio požar na otoku Kakan kraj Šibenika, opisao je za 24 sata kako je tekla intervencija:

“Bili smo na intervenciji na otoku Kakanu te je nekolicina nas morala biti na gliseru. Gledali smo prema brdu u vatru te je odjedanput s druge strane do nas stigao jedan gliser u kojemu su bili mladić i djevojka te su nas na engleskom kratko upitali treba li nam što. Mi smo na to rekli da ne bi bilo loše donijeti nešto. Pratili smo kuda će otići te smo se šokirali kad su ušli u megajahtu koja je bila u blizini. Jako smo se iznenadili”, rekao je pa nastavio:

‘Jako smo se iznenadili’

“Nakon nekog vremena gliser s mladićem i djevojkom se vratio do nas, a sa sobom su imali pune vreće raznih sendviča koje su očito napravili za nas, jer su došli oko sat vremena nakon prvog susreta, puno sokova i pakete vode. Baš su nas ugodno iznenadili i jako nam je dobro došlo, ali piva nije bilo”, zaključio je Gregov.

“Često nam na intervencijama građani uskoče u pomoć na razne načine, a često i nuđenjem osvježenja. Mi uvijek sa sobom nosimo vodu i ostale potrepštine, ali kad idete na otok, te se zalihe potroše, a teško se mogu nabaviti nove, pogotovo kad je zahtjevna intervencija. Zato nas je iznenadila reakcija ovog njemačkog poduzetnika koji nam je sve to donio. Baš je bilo lijepo od njega i njegove ekipe da su nas se sjetili”, nadodao je. Gregov je rekao da je riječ o golemoj jahti koja ima i helikopter. Ljudima na jahti su poželjeli mirno more te su se pozdravili.

Milijarder i megajahta

Prema pisanju 24 sata, megajahta ima privatni vanjski prostor na palubi s hidromasažnim jacuzzijem, VIP apartman s privatnom kupaonicom te pet ostalih dvokrevetnih apartmana. Na jahti je 26 članova posade, a duga je 85 metara te može primiti 14 putnika. Procijenjena vrijednost je oko 150 milijuna dolara, a njezin vlasnik je Reinhold Würth, njemački poduzetnik, milijarder i kolekcionar umjetnina.

On je u dobi od 19 godina preuzeo je očevo malo veleprodajno poslovanje vijaka i ugradio ga u Würth Group. Od tvrtke koja se sastojala od samo dva čovjeka napravio svjetsku kompaniju koja posluje u 80 zemalja svijeta, ima više od 400 tvrtki i oko 100.000 zaposlenih. Glavni posao Würth grupe je prodaja montažne opreme diljem svijeta, koja se odvija putem internacionalne mreže kompanija u vlasništvu Würth grupe. Prema revidiranom godišnjem financijskom izvješću, Würth Grupa je u poslovnoj godini 2021. ostvarila ukupnu prodaju od 17,1 milijardu eura, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari