NOVA PRAVILA

HZJZ objavio detaljne upute za sprovode i vjenčanja, igrališta i bavljenje sportom na otvorenom

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice

Oglas

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za održavanje vjenčanja i pogreba te otvaranje dječjih igrališta kao i na koji se način može baviti rekreativnim sportom na otvorenom.

Prilikom održavanja vjenčanja, radi zaštite zdravlja svih sudionika, preporučuje se sljedeće

Preporuke za sigurno održavanje pogreba, posljednjih ispraćaja i polaganja urni

Ove se preporuke odnose na provedbu mjera prilikom organiziranja i provođenja pogreba, posljednjih ispraćaja i polaganja urni, a donose se radi zaštite obitelji preminule osobe i pogrebnika. Postoji povećan rizik prijenosa SARS-CoV-2 na mjestima gdje se obitelji i zajednice okupljaju nakon smrti voljene osobe.

Imajući na umu važnost održavanja pogreba i ispraćaja pokojnika, snažno se savjetuje da se poduzimaju mjere detaljno opisane u ovim preporukama a u svrhu smanjenja širenja infekcije, posebno zaštitu imunokomprimitiranih osoba te osoba s kroničnim bolestima i starije životne dobi koji su u riziku za razvoj teškog oblika bolesti.

Pogrebnici i oni koji organiziraju pogreb, posljednji ispraćaj, polaganje urne, trebaju se pridržavati sljedećih savjeta:

Potrebno je pridržavati se općih higijenskih mjera:

Ožalošćene osobe i predstavnici vjerskih zajednica trebaju se pridržavati sljedećih mjera:

Ožalošćene osobe koje su u samoizolaciji:

Preporuka o načinu stavljanja u funkciju dječjih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja u funkciju dječjih igrališta i rekreacijskih poligona na otvorenome preporuča se sljedeće:

 

Exit mobile version