HZZO odobrio dodatnih 3 milijuna kuna za borbu protiv koronavirusa

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ništa ne žele prepustiti slučaju tako da su osigurali dodatna novčana sredstva za sprečavanje širenja zaraze

HZZO je Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” odobrio dodatnih 3 milijuna kuna za sprečavanje širenja koronavirusa u Hrvatskoj.

Zbog izvanredne situacije uslijed pojave koronavirusa (2019nCov), donesena je odluka o utvrđivanju dodatnih sredstava s ciljem poduzimanja svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa na području Republike Hrvatske. 

HZZO je Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” za razdoblje od 1. veljače do 31. ožujka 2020. godine odobrio dodatna sredstva u mjesečnom iznosu od milijun i pol kuna.

Dodatna sredstva osiguravaju se za potrebe povećanja službe pripravnosti i prekovremenih sati zdravstvenih djelatnika te za pripreme zaliha potrošnog materijala i zaštitne opreme, reagencija za testiranje te dodatne potrebne opreme u cilju poduzimanja svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa (2019nCov) na području Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Dodijeljeni mjesečni iznosi za veljaču i ožujak ne uračunavaju se u mjesečni maksimalni iznos novčanih sredstava“, stoji u priopćenju HZZO-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari