KRAĐA PODATAKA

HZZO upozorava: Netko šalje e-mailove s lažnih adresa, traže uplatu u iznosu 116 eura

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

‘HZZO je poduzeo sve potrebne korake da zaustavi daljnje pokušaje lažnog predstavljanja i pokušaje krađe podataka’, priopćili su i poručili da je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. Ako ste to učinili, kontaktirajte MUP i CERT

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izvijestio je da je jučer s lažnih e-mail adresa poput info@hzzo-portal.com poslan veliki broj mailova s pokušajem krađe podataka.

“Ovim putem Vas upozoravamo kako smo u saznanju da je u tijeku tzv. “phishing” kampanja, odnosno pripremne radnje radi počinjenja prijevare u kojoj se napadači lažno predstavljaju kao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Molimo građane ako su primili bilo koji zahtjev sa sadržajem o “obračunavanju i odobrenom povratu troškova za zdravstvenu zaštitu u iznosu od 116,19 eura” te molbom za “skeniranje QR koda” da ne odgovaraju i da isti zanemare.

Poruku je dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati, a u slučaju da je došlo do incidenta i nastanka štete za primatelje poruke slučaj treba prijaviti MUP-u i nacionalnom CERT-u https://www.cert.hr/onama/kontakt/.

Ističemo da HZZO nije građanima slao nikakve poruke o povratu novca tako da je potrebno dostaviti broj bankovne kartice, datum njezina isteka i CVV.

HZZO je poduzeo sve potrebne korake da zaustavi daljnje pokušaje lažnog predstavljanja i pokušaje krađe podataka”, priopćili su, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari