PROGNOZA VREMENA

I ovog tjedna očekuje nas silovita promjena, bit će i snijega: Evo kakvo vrijeme možete očekivati idućih dana

Foto: Hrvoje Skočoć/Riportal

Navečer i potkraj dana u sjevernim predjelima moguće je malo kiše

Djelomice sunčano uz promjenljivu, ponegdje i povećanu naoblaku, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva, prognoza je državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Navečer i potkraj dana u sjevernim predjelima moguće je malo kiše.

Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a popodne i navečer sjeverni i sjeverozapadni, prolazno i vrlo jak. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Na području srednje i južne Dalmacije upaljen je žuti meteoalarm zbog vjetra.

Od četvrtka opet oblačno

Još u srijedu vrijeme bez veće promjene, čak i malo toplije, a onda se u drugom dijelu tjedna vraćaju oblaci i oborine – već u četvrtak prijepodne kiša u gorju, do kraja dana i drugdje, javlja RTL.

Navečer i u noći na petak će lokalno pasti i obilna oborina, a u gorju uz pad temperature može biti i susnježice ili snijega. Promjena će najkasnije stići na istok zemlje pa će tu i u četvrtak biti toplo, a onda u petak posvuda još hladnije.

Na Jadranu u srijedu sunčano i toplo, a zatim će jačati jugo s njim će se skupljati i sve više oblaka pa će već u četvrtak prijepodne kiše i pljuskova biti na sjevernom dijelu, a onda do kraja dana i u Dalmaciji. Lokalno će i ovdje pasti obilna oborina, a tako nestabilno i svježije ostaje i do kraja tjedna, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari