NIJE LAKO

I U HLADU PAKLENO! Toplinski val je tek počeo, evo što nas čeka naredne dane!

Idi na originalni članak

Koliko visoka temperatura tijekom dana može utjecati na zdravlje, toliko i noćna toplina otežava odmor i miran san bez rashlađivanja. Toplinski val je tek počeo, a pred nama još najmanje jedna takva noć. 

Oglas

SUTRA: 
Najniža temperatura duž obale i sutra će biti od 25 °C do 28 °C, a mjerit će se tek pred izlazak Sunca uz slabu do umjerenu buru koja će fenirati obalu. U unutrašnjosti oko 20 °C, tek u gorju nešto ugodnije oko 17 °C. Uz obilje sunca, ubrzo će temperatura rasti. 

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj popodne će biti sunčano. Bit će još za nijansu toplije nego danas. Uz slab vjetar promjenjiva smjera bit će vrlo vruće.

Sredinom dana će na istoku biti  prolazno više oblaka. Neće oblaci donijeti oborinu već samo sparinu. Uz 35 °C u hladu bit će vrlo vruće! 

U Dalmaciji i sutra vrlo velika opasnost od toplinskog vala na zdravlje, kao i u i njezinoj unutrašnjosti uz 39 °C u hladu. Uz umjeren vjetar s mora, na otocima će biti malo manje vruće. Bura je more izmiješala. 
Slično će biti sutra popodne i na sjevernom Jadranu. Crveno upozorenje na opasnu vrućinu na zdravlje uz maksimalnu temperaturu oko 36 °C, lokalno i koji stupanj više. S druge strane Velebita, u gorju popodne vrućina i početak toplinskog vala! 

IZGLEDI VREMENA NA KOPNU I MORU: 

Na kopnu idući tjedan sunčano i vrlo vruće uz sve toplije noći. Uz nešto svježiji zrak sa sjevera sredinom tjedna povećava se vjerojatnost za pljuskove, a pritom će i malo osvježiti. Prema sadašnjim meteorološkim produktima, toplinski val će potrajati sve do idućeg vikenda.  

Očekujemo i na moru sličan scenarij idući tjedan. S time da će noćna toplina biti izraženija nego na kopnu. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a od četvrtka i danju umjerena bura. Tek rijetko poneki pljusak može stići potkraj tjedna i do obale. Valja se pridržavati preporuka uslijed ovakve prognoze, piše Net.hr.

Exit mobile version