SLUČAJ LUKSUZA S FAKULTETA

Video | I za 3400 eura tjedno: Uvjeravali nas da nije jahta, a fakultetski brod ipak iznamljivali za privatna krstarenja

Brodica je bila oglašena na četiri charter web stranica, ali nakon što je o brodu počela pričati cijela Hrvatska, oglasi su uklonjeni

Nije to nikakva jahta, to je brod. I koristi se samo za istraživačku namjenu. Točka. Uvjeravao nas je danima dekan Geodetskog fakulteta.

Nakon otkrića portala Telegram da je fakultet kupio brod, dekan Almin Đapo tumačio je da su ga kupili za istraživanje podmorja i da nema tu nikakvog skandala, još su ga kupili europskim novcem. Ali sada je cijeli slučaj dobio nastavak. Telegram je pronašao da se fakultetski brod iznamljuje za privatna krstarenja po 2600 do 3400 eura tjedno.

Jahta Orka donedavno je bila oglašena na četiri charter web stranica, ali nakon što je o brodu počela pričati cijela Hrvatska – oglasi su uklonjeni. Ali novinarka Telegrama svejedno ih je našla.

“Jahta se nalazi u većinom obrisanim oglasima za najam u charteru gdje cijena najma tjedno iznosi 2400-2600 eura. Čak smo pronašli i neke oglase koji su još uvijek aktivni za tu jahtu. Mislim da je ovo otkriće samo po sebi dovoljno kao odgovor na ono što su dekan i profesor izjavljivali na RTL-u o tome da se brod koristi isključivo za istraživanja na projektu – Točka! Kako je izjavio dekan Almin Đapo. Ono što u ovom slučaju daje nekakvu dozu optimizma je činjenica da je 5 dana nakon objave prvog Telegramovog teksta o korištenju službenih vozila, s fakulteta izuzeta dokumentacija po nalogu Ureda europskoj javnog tužitelja s obzirom da su u pitanju europski novci”, govori novinarka Telegrama Dora Kršul, a prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari