PREDSJEDNIČKA KANDIDATURA

Ima li Marija Selak Raspudić šanse postati druga predsjednica države? ‘Veselim se sučeljavanju s Milanovićem’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Lagano zahuktavanje kampanje za predsjedničke izbore među glavnim je temama u Saboru, a potencijalna predsjednička kandidatkinja Selak Raspudić smatra važnim za politički život da se izabere neovisni kandidat, piše Index.

Selak Raspudić o predsjedničkoj kandidaturi

“Trenutačno radimo na osiguranju logistike i onda će se objaviti i kandidatura. Već sada razgovaramo s brojnim političkim akterima i onima koji se još nisu politički aktivirali jer nam je cilj osigurati dulju političku platformu, koja bi omogućila nešto novo u hrvatskoj politici, koja bi potaknula i ostale građane da se angažiraju”, najavila je nezavisna zastupnica Marija Selak Raspudić, potencijalna predsjednička kandidatkinja.

Zainteresirana je

Kazala je i da je zainteresirana za funkciju predsjednice jer je smatra izrazito bitnom funkcijom na kojoj se može učiniti puno više nego što su učinili oni koji su do sada bili na toj dužnosti. Naglasila je i da joj jedna od ovlasti – vojska – nije nepoznanica zato što je godinama predavala u ratnoj školi Ban Josip Jelačić i sudjelovala u obučavanju naših najviših vojnih časnika.

“Ako osiguram minimalnu logistiku, drage ću volje iskoračiti i pokazati da se itekako što ima za reći i ponuditi na funkciji predsjednika, ali prije svega da to bude na način da građani vide da hrvatski politički prostor nije determiniran, predodređen i zauvijek zatvoren u klackalici između HDZ-a i SDP-a, nego da postoje i brojni drugi ljudi u hrvatskoj politici koji su se voljni angažirati. Ako konačno jednom izaberemo neovisnu osobu na funkciju predsjednice RH, vjerujem da će to potaknuti i ostale građane da iskorače i daju svoj doprinos političkom životu Hrvatske, a to bi za sve nas bila ne samo velika nego i dugo iščekivana promjena”, poručila je. Naglasila je i da će interes RH uvijek staviti ispred svojeg ega.

“Sve će biti brzo poznato”

Vrlo će brzo, kaže, biti poznato jesu li osigurali minimalnu logistiku i s kim će se sve dogovoriti oko šireg i dugoročnog političkog puta, a ne jednokratnog predsjedničkog bljeska, dodavši da razgovaraju s Fokusom Darija Zurovca, Republikom Damira Vanđelića, ali i s nekim drugim akterima koji trenutačno možda nisu toliko poznati široj javnosti.

“Istupit ću kao nezavisna kandidatkinja i, naravno, pozvat ću sve druge da me podrže, a ponajprije hrvatske građane”, poručila je.

Ne opterećuje se sukobima i sučeljavanjima s Milanovićem jer, kaže, ako nasuprot sebe bude imao ženu, onda to možda “ne budu sukobljavanja, nego dijalog i možda nas iznenadi”.

“Znamo da se neće dogoditi da Domovinski pokret podrži kandidaturu Zorana Milanovića, da su ‘sve opcije na stolu’ bila načelna izjava Ivana Penave, koja je možda i uzrokovala buru u medijskom prostoru, ali u praksi neće imati nikakve posljedice. Pretpostavljam da je izvjesno što će se dogoditi kada je riječ o DP-u i predsjedničkim izborima, a na njima je da odluče hoće li iskoristiti predsjedničke izbore za promociju vlastitih stavova ili će i dalje ići niz dlaku HDZ-u”, prokomentirala je Penavinu izjavu da su “sve opcije na stolu” kada je riječ o predsjedničkim izborima piše Index.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari