NEZAUSTAVLJIVO RASTE

Video | Inflacija u listopadu rekordnih 13,2 posto! Pogledajte što je najviše poskupjelo

Ono što građani svakog dana osjete na svojim novčanicima samo je potvrđeno u statističkim podacima

Inflacija u Hrvatskoj probila je još jednu granicu i oborila novi rekord od 13,2 posto koliko su cijene porasle u listopadu u odnosu na isti mjesec prošle godine. Kako je objavio Državni zavod za statistiku (DZS), najnoviji podaci pokazuju da je rast potrošačkih cijena ubrzao na godišnjoj razini. U rujnu je godišnja stopa inflacije iznosila 12,8 posto.

Najviše su porasle cijene, na godišnjoj razini, u skupini hrana i bezalkoholna pića, za 19,7 posto. Potom slijede restorani i hoteli – 17,8 posto te stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva – 16,1 posto. Prijevoz je skuplji za 11,5 posto.

Na godišnjoj su razini cijene rekreacije i kulture porasle za 8,4 posto, odjeće i obuće za 6,6 posto, alkoholnih pića i duhana za 4,4 posto, zdravlja za 3,5 posto te obrazovanja za 2,3 posto.

Po podacima DZS-a, na mjesečnoj razini najviše su u prosjeku porasle cijene u skupinama odjeća i obuća, za 6,9 posto, stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva, za 2,8 posto, hrana i bezalkoholna pića, za jedan posto, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari